Nieuws
4 maart 2011

Studio Ghibli in Melkweg Cinema

Melkweg Cinema dompelt u vanaf 9 maart onder in de geanimeerde droomwerelden van Studio Ghibli. Voor de tweede keer wordt er een speciaal programma gewijd aan deze Japanse animestudio. Ook dit keer worden er weer prachtige films vertoond.

Niet alleen de bekendste films uit de catalogus van de studio zijn te zien, maar ook minder bekende en niet eerder vertoonde werken staan op het programma. Zo draait NAUSICAÄ OF THE VALLEY OF THE WIND uit 1984. Het was het succes van deze film dat regisseur Hayao Miyazaki en collega Isao Takahata inspireerde tot het oprichten van Studio Ghibli in 1985.

Van grootmeester Miyazaki zijn naast NAUSICAÄ ook SPIRITED AWAY, MY NEIGHBOUR TOTORO, PONYO en HOWL’S MOVING CASTLE te zien. Isao Takahata is vertegenwoordigd met het hartverscheurend mooie GRAVE OF THE FIREFLIES en het minder verdrietige maar even mooie POMPOKO. Goro Miyazaki mocht de regie van TALES FROM EARTHSEA van vader Hayao overnemen toen deze het te druk had met HOWL’S MOVING CASTLE. Dit pakte niet zo goed uit, want hij werd in Japan uitgeroepen tot slechtste film van het jaar. Of de film deze dubieuze eer verdient, is te zien in de Melkweg Cinema.

Grote klapper op het programma is de voorpremière van de allernieuwste Ghibli film THE BORROWER ARRIETTY, geregisseerd door Hiromasa Yonebayashi. De film is gebaseerd op de Engelse jeugdliteratuurserie ‘˜The Borrowers’ van Mary Norton over een volk van kleine mensjes die onder de vloer van een landhuis leven. Hun zorgeloze leventje wordt ernstig verstoord als ze ontdekt worden door een jongen. Miyazaki schreef het scenario en verplaatste het verhaal van een Engels landhuis naar een appartement in Tokyo. Hoewel er geen vliegende draken en andere fantastische wezens in voorkomen, belooft het wel weer een prachtige avonturenfilm te worden. De kaarten voor THE BORROWER ARRIETTY gaan hard, dus wees er snel bij!

Japanse Anime: Studio Ghibli 2
Van 9 t/m 30 maart
www.melkweg.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!