unnamed
unnamed
Nieuws
5 december 2017

Echo Base Con: A Star Wars Event

unnamed EVENT | Drie dagen nadat STAR WARS: THE LAST JEDI in de bioscoop verschijnt, kunnen fans op zaterdag 16 december terecht bij de enige echte Star Wars-conventie in Kinepolis Jaarbeurs te Utrecht. Filmvertoningen, panels met cast en crew, lightsabers, cosplayers, unieke merchandise en meer!

De laatste editie van een Nederlandse Star Wars-conventie was alweer in 2003. Dit jaar wordt de release van STAR WARS: THE LAST JEDI (Rian Johnson) groots gevierd met Echo Base Con. De opbrengst van de conventie op 16 december gaat bovendien naar Unicef via het officiële goede doel van Disney en Lucasfilm: Force for Change. Dat is natuurlijk al een mooie reden om het evenement te steunen. Maar wat is er dan precies te doen op deze dag?

In ieder geval films kijken! Helaas is de speciale vertoning van THE LAST JEDI reeds uitverkocht. Niet getreurd, je kan bijvoorbeeld wel nog naar de exclusieve vertoning van STAR WARS: THE FORCE AWAKENS (J. J. Abrams, 2015) op het grootste bioscoopscherm van de Randstad. Ook draait THE ROCKETEER (2012) van Richard Raaphorst (FRANKENSTEIN’S ARMY) tijdens Echo Base Con; een korte film over een jongen en zijn obsessie met Star Wars-merchandise.

In Utrecht is ook geen gebrek aan merchandise; verwacht vele stands met uiteenlopende items waar het Star Wars-hart sneller van gaat kloppen. Genoeg mogelijkheden tot aanvulling van jouw eigen collectie dus. Daarnaast loopt de Nederlandse tak van de 501st Legion rond in vol ornaat en kan je zelf een Jedi Master worden met een workshop lightsabervechten. De R2-D2 Builders Club is ook aanwezig met hun zelfgemaakte droids uit het Star Wars-universum. De meest bijzondere gasten zijn misschien wel de acteurs uit de films zelf. Bemachtig de handtekening van Tim Rose (Admiral Akbar) uit THE LAST JEDI of ga op de foto met acteurs uit de originele jaren tachtig films zoals Jeremy Bulloch (cultheld Boba Fett), Michael Carter (Bib Fortuna) en Richard Oldfield (Hobbie).

Bovenstaande acteurs vertellen trouwens ook over hun ervaringen op de set van THE EMPIRE STRIKES BACK (Irvin Kershner, 1980) en RETURN OF THE JEDI (Richard Marquand, 1983) tijdens het panel “40 Years of Star Wars: Stories from the Original Trilogy”. Bij ieder panel kan je ook je eigen vragen stellen. Bijvoorbeeld over het ontwerp van de speeder van Rey (Daisy Ridley) tijdens “Designing A Galaxy” met de heren van het Creature Concept Design team van Lucasfilm.

Voor een complete lijst van alle aanwezige cast en crew en alles wat er te doen is tijdens Echo Con Base kun je terecht op deze website. Het belooft in ieder geval een waanzinnig evenement te worden voor alle Star Wars-fans. May the Force be with you!


Echo Base Charity Con
Zaterdag 16 december 2017, 10:00-21:30
Kinepolis Jaarbeurs
Jaarbeursboulevard 300, Utrecht

Kaarten vanaf €11

© Schokkend Nieuws
5 december 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!