DriveIn DOK3
DriveIn DOK3
Nieuws
10 september 2013

Drive-in DOK! – Part 3

DriveIn DOK3Hopelijk hebben ze in België wel een zwoele nazomer, want dan kun je de rest van de maand nog iedere vrijdagavond genieten van cultfilms in de Drive-In Cinema te Gent.

Tot en met 27 september wordt de DOK parking in Gent iedere vrijdagavond omgebouwd tot een heuse Drive-In. Poets je blinkende bolide op, haal die oldtimer van stal of kom met de benenwagen. De zotte bende van cirQ zorgt voor gimmicks, stunts en surprises. Op het grote scherm: films, trailers en clips. Cult, kitsch en gewoon goed fout!

De eerste twee openluchtvoorstellingen zijn al geweest, maar op vrijdag 13 september gaat het vol gas met DIRTY MARY CRAZY LARRY (John Hough, 1974). Autocoureur Larry (Peter Fonda) en z’n kompaan Deke (Adam Roarke) hebben een onfeilbaar plan bekokstoofd en willen ervandoor met de kassa van een warenhuis. Probleempje: Larry’s scharrel van de vorige nacht, de blonde bimbo Mary (Susan George) ligt languit op de achterbank van de vluchtwagen. Met de politie op de hielen vlucht het drietal richting Mexico. De spectaculaire achtervolgingen in DIRTY MARY CRAZY LARRY inspireerden Quentin Tarantino, die voor zijn film DEATH PROOF dezelfde locaties opzocht in de orange groves van Californië.

Ook op een klassieker ’geïnspireerd’ (ahum) is DÜNYAYI KURTARAN ADAM uit 1982, beter bekend als de Turkse STAR WARS. Regisseur Çetin Inanç (lees het hilarische interview in SN#77) jatte volledige fragmenten uit George Lucas’ origineel voor dit van de pot gerukte verhaal over twee stoere binken (de Turkse superster Cüneyt Arkin!) die op een woestijnplaneet belanden en daar ten strijde trekken tegen de Turkse Darth Vader. Skeletten te paard, in WC-papier gewikkelde mummies en een rood pluchebeest met zwarte panda-oren. Kortom: ‘Strongest and greatest Turkish warriors and other humans sailed into space and declared war on unknown enemy.’ Zorg dat je dat niet mist op vrijdag 20 september.

Op vrijdag 27 september sluit men de reeks af met John Waters’ POLYESTER (1981). Het leven van huisvrouw Francine Fishpaw is een hel: haar zoon is een lijmsnuivende voetfetisjist, haar dochter een slet en haar man, eigenaar van een lokale pornobioscoop, een smeerlap die haar verlaat voor zijn slonzige secretaresse. John Waters, die met cultfilms als PINK FLAMINGOS en FEMALE TROUBLE de eretitel Pope of Trash verdiende, maakt met deze krankzinnige satire de overstap van de underground naar de mainstream. Met opmerkelijke vertolkingen van B-film icoon Tab Hunter en de goed in het vlees zittende travestiet Divine als suburban housewife die beschikt over een sterk ontwikkeld reukorgaan. De film wordt vertoont in Odoroma, dus met de originele scratch ‘n’ sniff kaartjes. Doe de raampjes van de auto wagenwijd open om niet bedwelmd te worden door alle onfrisse geuren!

Iedere vrijdagavond vanaf 21.00 uur (parkeren vanaf 20.00 uur)
Tickets: €5,00 per persoon
DOK parking: Koopvaardijlaan (splitsing Afrikalaan), Gent
Meer info

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!