Taartrovers DEF
Taartrovers DEF
Nieuws
7 april 2020

Doe het lekker zelf

Taartrovers DEFKINDERPRET EXTRA | De scholen blijven voorlopig dicht. Elke donderdag geven we daarom vier filmtips voor het hele gezin. Maar alleen filmkijken, is dat niet wat passief? We kunnen ook zelf aan de bak! Henriette ging op zoek en ontdekte allerlei leuks online.

 Zo lanceerde het Taartrovers Film Festival voor de allerkleinsten het gratis platform Taartrovers Thuis, waar peuters en kleuters bijzondere korte films kunnen kijken en vervolgens een bijpassende knutsel- of doe-opdracht krijgen om anders te kijken naar de wereld om hen heen. Elke dinsdag en donderdag worden nieuwe films met activiteiten aan het programma toegevoegd.

Op de website van Cinekid kun je handleidingen vinden voor je eigen verhaallantaarn, waarmee je met schaduwen op de muur een zelfgetekend verhaal vertelt, en voor een thaumatroop, 19e eeuws speelgoed dat de illusie van beweging creëert.

En voor kinderen met een goeie portie geduld vind je op Kidsweek een stappenplan om je eigen stop-motionfilmpje te maken.

Ook MeesterSander geeft hiervoor tips, en zet gelijk een paar gratis apps op een rij die je hiervoor kunt gebruiken.

Veel plezier!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!