choose dvd
choose dvd
Nieuws
15 april 2012

Deze week op dvd en blu-ray

choose dvdDe afgelopen week verschenen twee zeer verschillende genretitels op dvd en blu-ray: een spectaculair Grieks heldenepos in 3D en een horrorthriller over keuzestress.

IMMORTALS 3D werd geregisseerd door Tarsem Singh en dus waren de verwachtingen hooggespannen. Singh maakte eerder het visueel indrukwekkende THE CELL en overtrof zichzelf daarna met THE FALL. IMMORTALS is ondanks de verzorgde special efffects en decors volgens recensent Barend de Voogd een teleurstelling: ‘Hoe plat is IMMORTALS, vergeleken met het gelaagde scenario en de emotionele impact van THE FALL! Meer dan een simpel Grieks heldenavontuur van het type 300 of CLASH OF THE TITANS is het niet.’ Het grootste probleem is echter dat er geen leven in IMMORTALS zit. ‘Het blijft vooral bij plaatjes kijken in slow-motion.’

De horrorthriller CHOOSE (Marcus Graves, VS, 2011) gaat over een gestoorde moordenaar die zijn slachtoffers laat kiezen tussen twee even verschrikkelijke alternatieven . Zo moet een model kiezen tussen haar mooie gezicht of haar gezichtsvermogen en een pianist tussen zijn gehoor of zijn vingers. Dat hij zijn slachtoffers vervolgens alsnog om het leven brengt, vertelt hij er uiteraard niet bij. De film is het debuut van regisseur van Marcus Graves.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!