lodger
lodger
Nieuws
14 april 2012

Live Peter Pan en The Lodger!

lodger Cinematic Sounds, live soundtracks bij zwijgende klassiekers, keert op 18 en 25 april  terug naar de Melkweg Cinema in Amsterdam met PETER PAN (1924) en THE LODGER (1927).

Musicus en filmrecensent Kevin Toma componeerde al eerder muziek voor de klassiekers LA CHUTE DE LA MAISON USHER, THE THIEF OF BAGDAD en HÄXAN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES. Toma’s muziek is fris, modern en tintelend en varieert van akoestisch tot puur elektronisch. De soundtracks, bestaande uit een combinatie van een van te voren gecreëerde score en live muziek worden ten gehore gebracht door Toma en zelf en een aantal gastmuzikanten.

Op 18 april kan je kijken en luisteren naar PETER PAN van regisseur Herbert Brennons. Kevin Toma zal wederom zelf de muziek ten gehore brengen en wordt daarbij deze keer niet begeleid door muzikanten maar door de stem van acteur Daan van Dijsseldonk. Hij zal de tussentitels vertalen waardoor de voorstelling geschikt is voor iedereen vanaf 7 jaar.

Minder geschikt voor kinderen is Alfred Hithcock’s THE LODGER die op 25 april wordt vertoond. Kevin Toma maakte de soundtrack samen met violiste Anne Bakker. In THE LODGER, losjes gebaseerd op het Jack the Ripper-gegeven, krijgt een arbeidersfamilie te maken met een wel erg vreemde, griezelige en misschien wel gevaarlijke huurder. Met samples, beats, soundscapes en vreemde klanken benadrukken Bakker en Toma vooral de sterke sfeer van onheil die spreekt uit THE LODGER – die niet voor niets als ondertitel ‘A Story of the London Fog’ meekreeg.

www.melkweg.nl

14 april 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!