Scorpion King_3_DVD_Cover
Scorpion King_3_DVD_Cover
Nieuws
31 maart 2012

Deze week op dvd en blu-ray

Scorpion King_3_DVD_CoverAfgelopen week verschenen er twee interessante genretitels op dvd en blu-ray; een alles behalve tijdloze sciencefictionfilm en de nieuwste film van direct-to-dvd-koning Roel Reiné.

In de dystopische samenleving van IN TIME stopt het verouderingsproces, dankzij genetische manipulatie,  als je 25 wordt. Addertje onder het gras is dat je daarna nog maar één jaar te leven hebt tenzij je erin slaagt er tijd bij te verdienen. Een interessante premisse maar volgens recensent Constant Hoogenbosch maakt regisseur Andrew Niccol, die eerder het intrigrerende GATTACA regisseerde, er een potje van. “Niccol grabbelt elementen bijeen uit BONNIE & CLYDE, EQUILIBRIUM, LOGAN’S RUN, THE ISLAND en REPO MEN, en knutselt daaruit een dystopie die inhoudelijk tekortschiet. […] Waar GATTACA nog kon bogen op een innemende visuele aanpak, moet IN TIME deze ontberen.”

Begin maart was regisseur Roel Reiné in Amsterdam voor de exclusieve voorpremière van zijn nieuwste film THE SCORPION KING 3: BATTLE FOR REDEMPTION. Daarna gaf hij een masterclass waarin hij niet alleen uit de doeken deed hoe het hem gelukt is om  succesvol te worden in Hollywood,  maar ook in geuren en kleuren vertelde over het maken van THE SCORPION KING 3. Roel vond THE SCORION KING 2: RISE OF A WARRIOR maar niets en wilde laten zien dat hij met een kleiner budget een betere film kon maken. Of hem dat gelukt is, lees je binnenkort in de recensie van Maarten van Krimpen.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!