hostel-part-3-iii-movie-poster-dvd-cover-las-vegas
hostel-part-3-iii-movie-poster-dvd-cover-las-vegas
Nieuws
22 januari 2012

Deze week op dvd en blu-ray

hostel-part-3-iii-movie-poster-dvd-cover-las-vegasEr verschenen de afgelopen week zes nieuwe titels op dvd en blu-ray. Voor elk wat wils: of je nu van creature features houdt of een kick krijgt van martelporno, een zwak hebt voor low budget of liever kijkt naar goed geproduceerde kitsch.

De titel MONGOLIAN DEATH WORM (Steven R. Monroe) belooft niet veel goeds en de film maakt die belofte helemaal waar. Recensent Michael de Vree. ‘Als je tijdens het kijken de afwas doet en uitgebreid naar de wc gaat heb je niets gemist.’ Maar voor liefhebbers van onbedoeld hilarische horror en sciencefiction zou deze SyFy original daarentegen best vermakelijk kunnen zijn.

Ook sci-fi pulp, maar van een andere orde is RESIDENT EVIL: AFTERLIFE 3D. Dit alweer vierde deel uit de RESIDENT EVIL-reeks werd net als deel 1 geregisseerd door Paul W. Anderson. ‘Het is geen erg goede film,´ schreef Barend de Voogd ten tijde van de bioscooprelease, ´Maar toch… Als AFTERLIFE begint te knallen, dan knalt het ook lekker. (…) Hoogtepunt: het optreden van de onvergetelijk lelijke ‘eindbaas’ van AFTERLIFE, The Axeman.’ Dat smaakt naar meer en gelukkig hoeven we niet lang te wachten. RESIDENT EVIL: RETRIBUTION 3D komt in september uit.

In THE CALLER (Matthew Parkhill) verhuist Mary, net gescheiden van haar gewelddadige man, naar een appartement in Puerto Rico. Net wanneer ze haar leventje weer ’n beetje op orde heeft, wordt ze gebeld door een mysterieuze oude vrouw, een zéér oude vrouw. Lees de recensie vanaf 7 februari in het volgende nummer van Schokkend Nieuws magazine.

In dat nummer besteden we ook aandacht aan HOSTEL: PART III. Eli Roth stond de regisseursstoel af aan goede vriend Scott Spiegel. Spiegel produceerde HOSTEL en HOSTEL: PART II en was medeverantwoordelijk voor het scenario van EVIL DEAD II. Als regisseur was hij tot nu toe minder succesvol. ‘Hij lijkt voor altijd veroordeeld tot een positie aan de zijlijn’, schreef redacteur Phil van Tongeren naar aanleiding van Spiegels FROM DUSK TILL DAWN 2: TEXAS BLOOD MONEY“. Wellicht verrast hij vriend en vijand met deze derde film over de Elite Hunting Club.

Roemeense vampiers en gangsters uit de Londense onderwereld maken elkaar het leven zuur in DEAD CERT (Steven Lawson). Klinkt goed. Dat vond recensent Marjan Westbroek ook maar ´helaas laat de uitwerking (…) nogal wat te wensen over.’ Meer dan anderhalve skull had ze er niet voor over. De volledige recensie vind je DEAD CERT.

Tenslotte is daar nog WAR GAMES (Cosimo Alemà), een Engelstalige survival-horrorfilm uit Italië. De film heeft helemaal niets te maken met de sciencefictionfilm WARGAMES (John Badham) uit 1983, maar gaat over paintballende vrienden die verwikkeld raken in een dodelijk kat-en-muisspel met een trio geflipte (ex)militairen. Klinkt ook goed.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!