Lesbianspacealien
Lesbianspacealien
Nieuws
24 maart 2013

Deze week op dvd en blu-ray

Lesbianspacealien Er verschenen de afgelopen week twee zeer verschillende sciencefictionfilms op dvd en blu-ray. Bruce Willis wordt geconfronteerd met een jongere versie van zichzelf en lesbische aliens gaan op de romantische toer.

In LOOPER (eOne, 20 maart) is de tijdreis uitgevonden, maar meteen ook weer verboden. Alleen criminele organisaties maken er gebruik van – om hun vijanden in het niets te laten verdwijnen. Het slachtoffer wordt dertig jaar in de tijd teruggestuurd en daar door een huurmoordenaar, een zogenaamde looper, opgewacht en doodgeschoten. Mooi baantje, met één nadeel; de afspraak is dat de looper op een dag de dertig jaar oudere versie van zichzelf zal moeten omleggen. Looper Joe, gespeeld door zowel Joseph Gordon-Levitt als Bruce Willis, is echter niet van plan zich aan deze afspraak te houden. “LOOPER heeft weinig geduld voor tijdreisparadoxen”, schreef recensent Hedwig van Driel. “Tijdens het kijken is de interne logica in ieder geval robuust genoeg, zodat er geen grote gaten opvallen. Het helpt bovendien dat de film boeit: je krijgt geen tijd voor lange overpeinzingen over de verschillende tijdlussen.” Haar recensie lees je hier.

CODEPENDENT LESBIAN SPACE ALIEN SEEKS SAME (Homescreen, 21 maart) hebben we helaas nog niet kunnen recenseren, maar verdient sowieso een prijs voor de beste titel van het jaar. In deze romantische sciencefictionkomedie reizen drie aliens van de planeet Zots naar de Aarde om van hun romantische gevoelens af te komen. Deze gevoelens zijn namelijk giftig voor de dampkring van hun planeet. Eenmaal op Aarde worden twee aliens verliefd op elkaar en loopt de derde een verlegen aardbewoner tegen het romantische lijf. Speelfilmdebuut van regisseuse Madeleine Olnek.

24 maart 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!