cinemasia
cinemasia
Nieuws
25 maart 2013

Cinemasia

cinemasiaDe zesde editie van het filmfestival CinemAsia houdt van 4 t/m 7 april de Amsterdamse Balie bezet met een mix van films uit China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, de Filipijnen, India, Indonesië en zelfs Nederland. Zit er nog wat voor ons genregekken bij? Jazeker!

AZOOMA is een Zuid-Koreaanse thriller die qua thematiek doet denken aan THE CHASER (2008), waarin een bloedspannend verhaal ook al een stevige maatschappijkritische noot meekreeg. Moeder is op zoek naar de verkrachter van haar dochter en ondervindt van de politie eerder tegen- dan medewerking.

Ook uit Zuid-Korea, en bezig aan een flinke opmars door het wereldwijde festivalcircuit, is de anime THE KING OF PIGS, over het brute Koreaanse schoolleven. Ongecompliceerde martial arts, goed voor een brede grijns, komt dit jaar uit China, met TAI CHI ZERO en het vervolg TAI CHI HERO. Terug naar Zuid-Korea en de heist-film THE THIEVES die in eigen land kassa’s kraakte. Actiespektakel rond een juwelenroof, met vele twists en split-screeneffecten.

Verder speciale aandacht voor Aziatische queer cinema en documentaires. En wie de crowdfunding workshop of het Social Innovators forum te zware kost vindt, gaat op vrijdag 5 april vanaf 23.00 uur gewoon even schaamteloos uit zijn dak tijdens Karaoke Kaos.

Cinemasia
 4 – 7 april
De Balie, Amsterdam 
www.cinemasia.nl

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!