suicides
suicides
Nieuws
9 februari 2013

Deze week op dvd en blu-ray

suicidesDe oogst van deze week; twee horrorreeksen die inmiddels zijn aangeland bij deel 5 en één tikje depressieve maar verrassend leuke animatiefilm.

WRONG TURN 5: BLOODLINES (Fox, 6 februari) speelt zich tussen af tussen deel 4 en deel 1; een sequel op de prequel dus. Verwarrend? Waarschijnlijk maakt het niet zoveel uit of je de andere delen hebt gezien. Deel 5 speelt zich af tijdens Halloween in een klein stadje in West-Virginia, alwaar de mensenvleesetende broertjes One Eye, Saw Tooth en Three Finger – ditmaal onder de bezielende leiding van Maynard, gespeeld door niemand minder dan Doug ‘Pinhead’ Bradley – zich tegoed doen aan de feestvierende studenten. Regisseur Declan O’Brien was ook verantwoordelijk voor WRONG TURN 4: BLOODY BEGINNINGS. De recensie van Julius Koetsier lees je volgende week op onze website.

Nog een deel 5: RESIDENT EVIL: RETRIBUTION (Sony, 6 februari). RETRIBUTION gaat direct verder waar AFTERLIFE ophield. “RETRIBUTION is één van de slechtste afleveringen tot nu toe”, schreef Barend de Voogd in zijn recensie ten tijde van de bioscooprelease. De liefhebbers van de games kunnen zich verheugen op de terugkeer van Jill Valentine, Ada Wong, Luther West, Leon S. Kennedy en Albert Wesker. Wordt vervolgd? Waarschijnlijk wel. “Anderson heeft al laten doorschemeren dat er nog een laatste deel in de planning zit.”

Gelukkig wordt er bij tijd en wijlen ook origineel werk afgeleverd. LE MAGASIN DES SUICIDES (Lumière, 5 februari) is een animatiefilm waarin de bewoners van een stad het leven beu zijn. Om er toch een beetje een origineel einde aan te maken – je gaat tenslotte maar één keer dood – kan je terecht bij de zelfmoordwinkel van Misima en Lucrèce. Hun depressieve leventje wordt op de kop gezet wanneer hun derde kind een lachebekje blijkt te zijn. Recensent Maricke Nieuwdorp: “Met zijn eerste animatiefilm treft Patrice Leconte (LE MARI DE LA COIFFEUSE, RIDICULE) meteen doel.[…] De geestige personages zijn in enkele rake lijnen neergezet en voorzien van karakteristieke elementen.” Haar volledige recensie lees je hier.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!