600full-macabre-poster
600full-macabre-poster
Nieuws
30 september 2012

Deze week op dvd en blu-ray

600full-macabre-poster Twee zeer verschillende nieuwe releases die beide het aanschaffen zeker waard zijn; een ingetogen drama over al dan niet ingebeeld naderend onheil en lekker bloederige horror uit Indonesië.

In TAKE SHELTER (A-film, 6 september) word familieman Curtis (Michael Shannon) geplaagd door verschrikkelijke nachtmerries over een naderende ramp. Als elementen uit zijn droom zich lijken te manifesteren in het dagelijks leven raakt Curtis er steeds meer van overtuigd dat zijn visioenen waar zijn. Hij begint met het uitbreiden van de stormbunker in zijn achtertuin maar de verbouwing wordt algauw een obsessie. Als je de film in één woord zou moeten omschrijven, dan is “onheilspellend” de enige mogelijkheid, aldus recensent Hedwig van Driel. “Donkere wolken pakken zich letterlijk samen. Er zit iets vuils in de lucht.”

Van een totaal andere orde is de Indonesische horrorfilm MACABRE (De Filmfreak, 24 september). Een groepje vrienden valt in handen van een slagersfamilie. De moeder van deze lugubere familie introduceerden The Mo Brothers al eerder in hun korte film DARA (2007). “De Mo Brothers laten er geen gras over groeien”, schreef recensent Lieuwe van Albada. “Al vroeg in de film worden we getrakteerd op onthoofdingen, versplinterde botten en een doorgesneden hand.” Maar ook de casting is dik in orde. “Shareefa Daanish zet een glansrol neer als Dara.” De volledige recensie van Lieuwe lees je hier.

30 september 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!