Avengers
Avengers
Nieuws
2 september 2012

Deze week op dvd en blu-ray

Avengers Het seizoen lijkt weer op gang te komen. In de afgelopen week verschenen er maar liefst zeven interessante titels op dvd en blu-ray. Welke film doet ons hartje sneller kloppen?

 BABYCALL (Lumière, 28 augustus) misschien? De Scandinavische film over een babyfoon die alarmerende geluiden opvangt van onbekende herkomst, draaide in april op het Imagine Film Festival. Of de “audioversie van REAR WINDOW”, aldus de Imagine catalogus, ons inderdaad hartkloppingen bezorgt kun je binnenkort lezen in de recensie van Rob van der Velden. Hoofdrolspeelster Noomi Rapace, de heldin van MILLENNIUM en PROMETHEUS, geeft sommigen onder ons in elk geval een licht gevoel in het hoofd.

Ook tijdens Imagine te zien geweest: SOME GUY WHO KILLS PEOPLE (Kolmio, 28 augustus). Ken, in zijn jeugd gepest door het basketballteam en net vrijgekomen uit een psychiatrische inrichting, komt onder verdenking van de sheriff te staan zodra Kens oude pestkoppen één voor één het leven laten. Ken heeft een baantje gevonden in een ijssalon en lijkt zich vooral bezig te houden met het herstellen van het contact met zijn elfjarige dochtertje. Imagine-programmeur Roel Haanen noemde de film een goede mix van “slasher horror en feelgood drama”.

Ook op dvd en blu-ray vanaf deze week: “Manhattan ligt onder vuur, enorme buitenaardse monsters kronkelen zich tussen de skyscrapers, overal is vallend puin en branden autowrakken. Black Widow en Hawkeye vuren pistolen en pijlen op de troepen van Loki en vechten op straat. Thor, Captain America en Iron Man beheersen het luchtruim. En onze groene vriend? Onvoorspelbaar als altijd, humoristischer dan ooit, doet Hulk wat we hem het liefst zien doen: SMASH!.” We hebben het natuurlijk over THE AVENGERS (Disney, 26 augustus) en onze recensie lees je hier.

Minder juichend was recensent  Lieuwe van Albada over QUIZ (BFD, 29 augustus). Televisiespelleider Barry Atsma moet binnen een uur de tien vragen goed beantwoorden van ontvoerder Pierre Bokma, anders ziet hij zijn vrouw en dochter nooit meer terug. Dick Maas’ macaber vragenspel is nu uit op zilveren schijf. Hij mag dan Nederlands succesvolste genreregisseur zijn, schrijft Lieuwe, “hij wint niet altijd de jackpot”.

Sarah Knuvelder publiceert later deze week haar recensie van OUTPOST: BLACK SUN (Splendid, 30 augustus). Nazi-zombies doken natuurlijk al eerder op in SHOCK WAVES (1977), Jean Rollins LE LAC DES MORTS VIVANTS (1981) en Jess Franco’s OASIS OF THE DEAD (1982), maar de blitz intensiveert nu opeens in films als ZOMBIES OF WAR (2006), DEAD SNOW (2009), IRON SKY (2012), FRANKENSTEIN’S ARMY (t.b.a) en, vooruit, de Vlaamse low-budget productie ZYKLON ZOMBIE. In OUTPOST: BLACK SUN keren de spookachtige SS’ers uit OUTPOST (2008) terug en leren we meer over de experimenten van oorlogsmisdadiger Klausener met een niet te stoppen überleger.

De strijd om de macht in het oude China van 206 v. Chr. zal inmiddels wat minder gevoelig liggen. Barend de Voogd liep ook iets minder warm voor de historische martial-arts film WHITE VENGEANCE (Splendid, 30 augustus). Lees zijn recensie hier.

Nee, dan toch liever de zombies. THE WALKING DEAD, seizoen 2 (Entertainment One), verscheen op 27 augustus op dvd en blu-ray. Henriëtte Poelman: “Met een iets scherpere pen blijft The Walking Dead ongetwijfeld één van de beste televisieseries van de afgelopen jaren.” Daar kom je de komende week wel mee door.

2 september 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!