bunohan-dvd-2d
bunohan-dvd-2d
Nieuws
16 juni 2012

Deze week op dvd en blu-ray

bunohan-dvd-2d Na twee weken stilte, verscheen er afgelopen week dan toch eindelijk een interessante genretitel: een Maleise arthousefilm met een flinke dosis geweld en een bovennatuurlijke inslag.

In BUNOHAN, uitgebracht onder de Engelse titel RETURN TO MURDER, vlucht Adhil, een Muay Thai bokser van Thailand naar Maleisië en duikt daar onder in zijn geboortplaats Bunohan. Hij wordt achtervolgd door huurmoordenaar Ilham, eveneens afkomstig uit Bunohan. Behalve zijn oude vader treft Adil in Bunohan ook zijn net uit de grote stad teruggekeerde broer Bakar. De ambitieuze leraar heeft plannen met het stuk land van zijn vader. Nieuwe wonden (Ilham laat een bloedig spoor na), oude wonden (de drie hoofdpersonen blijken een pijnlijke geschiedenis te delen) en een eeuwenoud genezingsritueel, de Main Puten – BUNOHAN is een interessante arthousefilm met een gewelddadige en bovennatuurlijke inslag.

Tijdens een interview met Schokkend Nieuws vertelde regisseur Dain Said eerder dit jaar dat Sam Peckinpah een van zijn grote voorbeelden is. “Mensen hebben zich altijd zorgen gemaakt over de verheerlijking van geweld. Ik zie ook wel dat sommige filmmakers over een dunne lijn lopen, maar Peckinpah was volgens mij toch vooral geïnteresseerd in hoe mannen met elkaar omgaan.”[..] “Dat inspireerde BUNOHAN; het is een verhaal over drie mannen, broers.”

In de film staat naast het realistische geweld ook het Main-Puten ritueel centraal. ” Het was een echt ritueel. ‘Nee, we kunnen niet faken,’ zeiden (de shamanen – red.). ‘Als we de drum spelen, komen de geesten – en die worden heel boos als het voor de show is.” Op de vraag of hij ook een grote commerciele film zou willen maken antwoordde Dain Said stellig ” Abslouut. Waarom niet?”. […] “Het gaat gaat gewoon om goede verhalen. De ene keer zal ik de Tarkovski-route varen, de andere keer maak ik een film zoals Michael Mann. I love Michael Mann!’

 

16 juni 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!