DVursw2UkHhoxB 1_l
DVursw2UkHhoxB 1_l
Nieuws
27 mei 2012

Deze week op dvd en blu-ray

DVursw2UkHhoxB 1_lLekker veel verschillende genretitels deze week: een existentialistische sciencefictionfilm, historisch actiedrama uit Zuid-Korea, komische zombies uit Nederland en de meest recente film van een oude meester.

LOVE is het regiedebuut van cameraman William Eubank. Astronaut Lee Miller, gespeeld door Gunner Wright, verliest tijdens een solomissie in het International Space Station het contact met de aarde. Het totale isolement waarin hij belandt, zorgt ervoor dat hij geestelijk steeds verder aftakelt. Eubank nam de film voor een groot gedeelte op in de achtertuin van zijn ouders en bouwde veel van de sets zelf. Of zijn gewaagde debuut geslaagd is, kun je lezen in het volgende nummer van Schokkend Nieuws dat begin juni verschijnt.

Meer menselijk drama, maar vooral veel flitsende actie, in WAR OF THE ARROWS, geschreven en geregisseerd door Han-min Kim. Het zusje van boogschutter Nam-yi wordt ontvoerd door troepen uit Mantsjoerije. Nam-yi zet de achtervolging in. Met zijn pijl en boog schakelt hij één voor één de strijders uit.

Allesbehalve dramatisch is de Nederlandse horrorkomedie ZOMBIBI. Twee Marokkanen en twee Surinamers belanden na een ruzie in een politiecel. Als ze de volgende dag wakker worden is heel Amsterdam overgenomen door zombies. Recensent Jean Rijkhart: “Een vrolijke bende is misschien de beste omschrijving, in alle opzichten. ZOMBIBI is rommelig en zeker geen meesterwerk, maar het enthousiasme van Smits en Van den Eshof zorgt tenminste wel voor een energieke en kleurrijke film die leuker uitpakt dan verwacht.”

THE WARD is de nieuwste film van John Carpenter. Na het teleurstellende GHOSTS OF MARS (2001) was het een tijdje stil rond Carpenter. Zijn enige regieklussen tot 2010 waren de twee afleveringen van de tv-serie Masters of Horror. “THE WARD is weliswaar geen nieuw meesterwerk, maar bewijst dat de oude meester zijn trucjes nog niet verleerd is.” schreef recensent Hans Dewijngaert. In de film volgen we Kirsten, die met geheugenverlies op de gesloten afdeling van een psychiatrische instelling belandt. Dewijngaert: “Soms heb je geen boodschap aan vernieuwing en is ouderwets goed genoeg”.

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!