thewalkingdead3
thewalkingdead3
Nieuws
29 september 2013

Deze week op dvd en blu-ray

thewalkingdead3 Het derde seizoen van dé zombieserie, de remake van een cultklassieker, de verfilming van een Frans cultboek, een martial-arts film, een zombiefilm en een tijdreisfilm over Hitler. Lekker druk weekje.

Barend de Voogd heeft er na drie seizoenen en zo’n 26 uur in de wereld van The Walking Dead (eOne, 25 september) nog geen genoeg van. “Wat seizoen drie zo interessant maakt, is dat het de twee primitieve gemeenschappen tegenover elkaar zet. Niet langer de zombies zijn het grootste gevaar, maar de dreiging van een oorlog.” Geen zorgen voor de fans van gore: het seizoen bevat ook de nodige “fijne zombiemomenten.”

Over de remake van Sam Raimi’s THE EVIL DEAD – het lidwoord van het origineel verdween en ook de humor van de vervolgfilms is ver te zoeken – schreef recensent Lieuwe van Albada:  “We hebben in tijden niet zo’n smerige film in de bioscoop gezien.” EVIL DEAD (Sony, 23 september) kreeg van hem dus toch 3 ½ skull.

L’ÉCUME DES JOURS (“Het schuim de dagen”, Cinéart, 23 september) werd door Phil van Tongeren minder positief ontvangen.  Dit is de verfilming van het gelijknamige boek van Boris Vían, en dat paste qua absurditeit prima bij de stijl van Michel Gondry (ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS  MIND, BE KIND REWIND). Helaas slaagt “Gondry er met L’ÉCUME DES JOURS eigenlijk alleen maar in die eerdere films te overtreffen in overdaad.”

THE GUILLOTINES (Splendid, 27 september) is een martial-arts film met vliegende zwaarden over een geheime moordenaarsbende. In REMAINS (Splendid, 24 september) verschuilen de overlevenden van de zombieapocalyps zich in Reno, Nevada in een casino. Ten slotte moeten de tijdreizigers in THE 25TH REICH (Splendid, 26 september) weer eens Hitler proberen te vermoorden. De opzet is ditmaal net iets anders: soldaten uit de tweede wereldoorlog reizen naar de toekomst om de dictator dáár te stoppen. Hoe dat precies in z’n werk gaat, zal binnenkort in een recensie te lezen zijn.

29 september 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!