drillmachinegirl
drillmachinegirl
Nederhorror & scifi
30 september 2013

Max & Billy’s Drill Machine Girl

drillmachinegirlNederlandse filmpjes online, daar zijn er een heleboel van. Webseries daarentegen, zoals het vandaag debuterende Max & Billy’s Drill Machine Girl? Daar zijn er minder van. Aangezien het bovendien gaat over twee tieners die een horrorfilm maken zijn we erg benieuwd!

Ivan López Nuñez viel ons al op toen hij in zijn film MY LIFE ON PLANET B zijn hoofdpersonen – twee vrienden die dol zijn op B-films – Schokkend Nieuws liet lezen. Dat zien we natuurlijk graag! De webserie Max en Billy’s Drill Machine Girl ligt duidelijk ook in zijn straatje. Weer gaat het over twee jongens, de een nerdier dan de ander. En weer gaat het over film – met het verschil dat de hoofdpersonen niet alleen dol zijn op films maar er ook zelf één willen maken. Wat voor ’n film? In ieder geval ééntje met veel splatter, waar de “drill” uit de titel niet ongebruikt zal blijven.

De serie is van MovieZone en geproduceerd door NewBeTV.  Hij dient niet alleen ter vermaak, maar ook ter educatie. Het is de bedoeling dat jonge kijkers in de tien weken die de serie bestrijkt ook leren om een kort filmpje in elkaar te sleutelen. Op de website is al een omvangrijke begrippenlijst te vinden met termen als “Close-up”, “Dolly” en “Vogelvluchtperspectief” en zelfs academische termen zoals het Kuleshov-effect. Ook is er een tijdbalk filmgeschiedenis, van L’ARRIVÉE D’UN TRAIN EN GARE DE LA CIOTAT (1895) tot en met AVATAR (2009).

Kortom: alles om de beginnende filmliefhebber en filmmaker de taal en techniek aan te leren om verder te kunnen. Wij hopen natuurlijk dat er veel mensen gehoor aan de oproep gaan geven om een kort filmpje te maken. En mocht je dat nou gaan doen hebben wij een deal voor je: breng een nummer van Schokkend Nieuws duidelijk in beeld en… wij linken naar je filmpje op twitter en facebook!

Aflevering één gaat vanmiddag in besloten kring op het Nederlands Film Festival in première. Maar wie niet uitgenodigd is hoeft zich niet bedrogen te voelen, want vanaf vanmiddag 16:00 is de aflevering ook gewoon te bekijken op het speciaal hiervoor ontwikkelde platform, serie.moviezone.nl. Iedere week op maandag zal een nieuwe aflevering online gezet worden. En voor wie dat allemaal wel erg modern is: Veronica vertoont elke zaterdag om 18:00 de aflevering van de vorige week. Gewoon. Op televisie. 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!