maniacinlay
maniacinlay
Nieuws
13 juli 2013

Deze week op dvd en blu-ray

maniacinlayTwee nieuwe genrereleases deze week. Een grimmige versie van een bekend sprookje en de remake van een culthorrorfilm uit 1980.

In HANSEL & GRETEL: WITCH HUNTERS (Universal, 10 juli) volgen we de volwassen versies van Hans en Grietje die na traumatische ervaringen in hun jeugd heksenjagers zijn geworden, want “the only good witch is a dead witch”. Regisseur Tommy Wirkola regisseerde eerder de nazi-zombie-horrorkomedie DEAD SNOW. “Anders dan DEAD SNOW komt HANSEL & GRETEL: WITCH HUNTERS wel snel op gang, maar helaas wordt ook in deze film een veelbelovend idee erg middelmatig uitgewerkt”, schreef recensent Barend de Voogd in zijn recensie ten tijde van de 3D bioscooprelease, “[…] maar de film levert wel wat de titel belooft.” Met Jeremy Renner en Gemma Arterton als Hans en Grietje en Famke Jansen als opperheks Muriel.

De lowbudget cultklassieker MANIAC (1980) werd destijds niet door iedereen met open armen ontvangen maar Schokkend Nieuws-recensent Mark van den Tempel omschreef de film als een essentiële slasher. “Of het nu komt door William Lustig’s cinema verité-stijl, Tom Savini’s uitzinnige make up-effecten of Joe Spinell’s deprimerende hoofdrol, de film is een onvergetelijke ervaring.” Dit jaar ging op het Imagine Film Festival de remake van Franck Khalfoun in premiere. De keuze voor Elijah “Frodo” Wood lijkt gewaagd, maar Wood speelde al eerder een zeer geloofwaardige creep in SIN CITY. Of deze nieuwe versie net zo essentieel is als het origineel kan je lezen in de recensie van Julius Koetsier die begin augustus in het volgende nummer van Schokkend Nieuws verschijnt.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!