pacific
pacific
TGIF
12 juli 2013

Thank God It’s Friday 12 juli

pacificVrijdag! In de wekelijkse linkverzameling ditmaal het bestaan van Batmanstickerdag, wat gedachten over PACIFIC RIM, en passant een paar boekentips voor op vakantie en nog veel meer.

PACIFIC RIM | Laten we maar met de grote monsterfilm beginnen. Ik heb hem gezien! Volledige recensie volgt komende week, maar de korte versie is: er valt het één en ander op de film aan te merken, maar de belofte van epische shit wordt in ieder geval ruim ingelost. Ik word dan ook heel blij van deze uitgebreide verzameling posters. Er zit een JAWS-hommage tussen, meer dan één poster die me doet denken aan THE IRON GIANT, een paar expliciet Japanse… Kortom, ik kan niet kiezen welke ik het liefst op mijn muur zou plakken! Badass Digest heeft een andere PACIFIC RIM-print te koop, en ook nog één van UPSTREAM COLOR (een film waarvan mijn recensie in SN #103 te vinden zal zijn). Verder heeft io9 ter gelegenheid van de release de beste 10 films met gigantische monsters op een rij gezet.

DEL TORO | Over de regisseur van PACIFIC RIM valt nog meer te melden. Bijvoorbeeld dat hij samen met scriptschrijver Charlie Kaufman een film wil maken gebaseerd op Slaughterhouse Five van Kurt Vonnegut. Het zijn drie namen die ik zelf niet gauw bij elkaar had geplaatst, maar ik ben benieuwd wat het op zal leveren. Guillermo del Toro heeft ook samen met Chuck Hogan een vampiertrilogie geschreven, met als expliciet doel de vampier weer eng te maken: The Strain, The Fall en The Night Eternal. Ik heb het laatste boek nog niet gelezen, maar de eerste twee bereiken hun doel: de glibberige, rat-achtige vampiers, die bloed zuigen via een wormachtige angel die uit hun keel springt, hebben niets gemeen met Edward Cullen. Wat ik niet wist is dat FX (de zender verantwoordelijk voor o.a. Justified, The Americans, American Horror Story en Archer) de boeken als basis gebruikt voor een nieuwe serie. John Hurt als de gebogen, koppige Holocaustoverlever Abraham Setrakian is geïnspireerde casting, en ik heb ook wel vertrouwen in Corey Stoll, die fantastisch (en heel grappig) was als Hemingway in MIDNIGHT IN PARIS.

SCI-FI | Tien dingen die we kunnen leren uit science-fiction-films: technologie is eng.

SHARKNADO | Wij interviewden recentelijk David Latt, van mockbuster-studio The Asylum. Ze hebben nu in samenwerking met de zender Syfy een film gemaakt met de fantastische titel… SHARKNADO! Hieronder de trailer (“We’re gonna need a bigger chopper!”) en hier een interview met de schrijver van dit moois over hoe realistisch het allemaal wel niet is.

WRAAK | Ze zijn zo dol op wraak als thema in Zuid-Korea dat er een top tien te maken valt met de beste wraakfilms. De nummer 1 zal niemand verbazen, maar wie weet levert de rest nog tips op.

mt_ignore: dark tower struzanSTEPHEN KING |In THE MIST, naar een boek van Stephen King, is één van de personages een afficheschilder. Zijn atelier werd gevuld door posterartiest Drew Struzan, die onder andere het schilderij hier rechts maakte, met daarop… the Gunslinger, de hoofdpersoon uit de Dark Tower-saga van, inderdaad, Stephen King. Het schilderij zelf kost $120.000, maar je kunt binnenkort voor $275 een poster ervan kopen. Nu alleen nog een bijpassende film! Nog meer King: naar aanleiding van Under the Dome heeft Buzzfeed tien andere boeken van de schrijver gekozen die goede series zouden kunnen opleveren.

SUPERHELDEN KORT | Een biseksuele Spider-Man! MAN OF STEEL! Batman sticker day!

WOOKIES | À la Instagram.

ARROW | De serie over de vigilante-boogschutter van Starling City was de grote verrassing van het vorige televisieseizoen: goed was het niet echt te noemen, maar een stuk vermakelijker, pulpier, en minder een slap aftreksel van THE DARK KNIGHT dan de eerste paar afleveringen deden vermoeden. De toevoeging aan de cast van geek-icoon Summer Glau belooft wat voor seizoen twee!

WOLF CREEK | Krijgt een vervolg.

SPIN-OFFS | In sciencefiction en fantasy zijn spin-offs vaak helemaal niet slechter dan de originelen, en soms zelf beter: kom op, wie ontkent er nu dat Xena: Warrior Princess veel leuker was dan Hercules. Over deze spin-off in stripvorm van STAR TREK INTO DARKNESS kan ik minder enthousiast worden.

GAME OF THRONES | De cast getekend in jaren ’80-kleding. Deze lijst met hoe ze – volgens Amy Poehler zelf – overeenkomen met de personages uit haar serie Parks and Recreation vraagt gewoon om mooie illustraties. Hebben wij getalenteerde tekenaars in ons lezersbestand die zich eraan willen wagen? De ijzeren troon uit de serie vind ik best indrukwekkend, maar eigenlijk moest hij er nog vervaarlijker uitzien.

HET EINDE VAN DE WERELD | Interview met Simon Pegg en Nick Frost over de derde Cornetto-film (na SHAUN OF THE DEAD en HOT FUZZ).

SEVENTH SON | Ik had eigenlijk gehoopt dat we door Game of Thrones verlost zouden zijn van het soort fantasy met een uitverkoren jongen, een wijze chagrijnige mentor en eindeloze verhandelingen over de verleiding van het kwaad, maar helaas. Ik had een betere hereniging gehoopt voor Maude Lebowski en the Dude:

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!