demoni us
demoni us
Nieuws
18 februari 2013

Demonen in de Cinematek

demoni us‘They will make cemeteries their cathedrals and the cities will be your tombs.’ En de Cinematek in Brussel moet op vrijdag 22 februari ook ruim baan maken voor de demonen in DEMONS en THE EVIL DEAD.

Elke laatste vrijdag van de maand houdt de Brusselse bioscoop Cinematek de thema-avond B tot Z: hilarische B-films, bloedstollende thrillers, spannende flikkenfilms, gialli, slashers, blaxploitation en andere films met een hoek af. Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis, telkens tweetalig ingeleid door Dirk Van Extergem en Bruno Forzani.

Het citaat hierboven komt van de poster van de Italiaanse horrorfilm DEMONS, geregisseerd door Lamberto Bava en geproduceerd door Dario Argento. De première van een horrorfilm loopt helemaal uit de hand wanneer de demonen letterlijk van het scherm af komen en de zaal betreden. Splatter fun van de bovenste plank! De soundtrack is samengesteld uit nummers van Claudio Simonetti (de aanvoerder van Goblin was o.m verantwoordelijk voor de muziek van SUSPIRIA en DEEP RED) en hardrockhits van Mötley Crüe en Billy Idol.

De tweede film is genrefavoriet THE EVIL DEAD uit 1981. De eerste film van Sam Raimi, die met zijn SPIDERMAN-trilogie een sterregisseur zou worden  in Hollywood. THE EVIL DEAD werd voor een habbekrats gemaakt, maar de energieke mise-en-scène en de hoofdrol van Bruce ‘the Chin’ Campbell, zouden een onuitwisbare indruk nalaten. Twee sequels, een Broadway musical, een videogame en binnenkort ook een remake konden niet uitblijven…

22 februari 
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel 
www.cinematek.be 

19:00 | DEMONS (Lamberto Bava, 1985) 
21:00 | THE EVIL DEAD (Sam Raimi, 1981) 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!