piranha-3dd
piranha-3dd
Nieuws
17 februari 2013

Deze week op dvd en blu-ray

piranha-3dd Afgelopen week verschenen er twee vervolgen op remakes van cultklassiekers. In de ene film doen bijtgrage vissen zich in 3D te goed  aan Russische strippers. In de andere nemen gevangenen deel aan een dodelijke race door Zuid-Afrika.

De trailer van PIRANHA 3DD belooft: “It’s double the action, double the terror and double the D’s.” Maar volgens recensent Barend de Voogd is deze sequel op PIRANHA 3D van Alexandre Aja vooral “angstaanjagend dom”. De film speelt zich af in het Big Wet Water Park alwaar eigenaar Chet de lifeguards heeft vervangen door Russische strippers en per ongeluk de prehistorische piranha’s van deel één uit een ondergronds meer zijn tropische zwemparadijs in pompt. Strippers versus piranha’s; dat moet toch een aantal vermakelijke scènes opleveren maar “helaas zijn [de scenarioschrijvers] erin geslaagd niet één leuke, enge of zelfs maar logische aanvalsscène te bedenken voor PIRANHA 3DD.”

DEATH RACE: INFERNO is het vervolg op DEATH RACE 2, die op zijn beurt weer een prequel is van de remake van de cultklassieker DEATH RACE 2000 (1975). Death Race-kampioen Frankenstein, wederom gespeeld door Luke Goss, is nog één overwinning verwijderd van zijn vrijheid. Ondertussen heeft men het concept van de race een beetje aangepast en racen de gevangenen niet meer op gevangeniseiland Terminal Island maar door Zuid-Afrika. Wat dat betreft lijkt deze sequel qua opzet op het origineel waarin de gevangenen ook niet in een afgesloten setting racen, maar dwars door Amerika. De regie was in handen van de Nederlander Roel Reiné die erin geslaagd is om in de VS een succesvolle carrière als B-film regisseur op te bouwen. Lieuwe van Albada beoordeelde INFERNO met drie skulls en zijn recensie kun je hier lezen.

17 februari 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!