Nieuws
6 september 2010

U – De Klingon Opera

Van 9 tot 12 september 2010 wordt er een authentieke Klingon opera opgevoerd in Theater Zeebelt in Den Haag.

‘U’ is de allereerste authentieke Klingon opera op aarde, gemaakt door Floris Schönfeld. De Klingon zijn krijgers die bekend staan als grote operaliefhebbers, zo melden de organisatoren van het evenement. Schönfeld heeft een jaar lang grondig onderzoek gedaan naar de Klingon muziektheorie en ontwikkelde in samenwerking met verschillende experts authentieke Klingon instrumenten. Ook heeft hij het Klingon Terran Research Ensemble (KTRE) opgericht, een muzikaal ensemble dat authentieke Klingon muziek uitvoert.

‘U’ de opera gaat over Kahless de onvergetelijke, de eerste keizer van het Klingon rijk. Het Klingon Terran Research Ensemble voert ‘˜U’ met Klingon instrumenten op authentieke Klingon wijze uit. De muzikanten voeren een muzikale strijd om de hoogste eer. Pln’a’jach, de Meester van de Schreeuw beslist.

Op 19 april jl. is met de radiotelescoop in Dwingeloo door de meest vooraanstaande expert op het gebied van de Klingontaal, Marc Okrand, reeds een uitnodiging gestuurd naar Kronos (Qonos), de thuiswereld van de Klingons. Inmiddels zijn er enkele enthousiaste reacties binnen. Er zal dus ook een Klingon afvaardiging aanwezig zijn in Theater Zeebelt, maar bewoners van de planeet Terra zijn natuurlijk ook van harte welkom.

‘U’- de Klingon Opera
9, 10, 11 en 12 September 2010
Theater Zeebelt, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag
Aanvang: 20.30
Toegang: 15 euro
Reserveringen: kassa@zeebelt.nl of 070-365 65 46
Meer informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!