Nieuws
24 mei 2010

De keuze van Kim Jong-il

Kameraden, dit mag u niet missen! Filmtheater Kriterion in Amsterdam vertoont op zaterdag 29 mei drie unieke Noord-Koreaanse genrefilms die het wereldimperialisme zullen doen sidderen. Met oa. het Noord-Koraanse antwoord op Godzilla!

Dat dictator Kim Jong-il een filmfan is, is genoegzaam bekend. Toch halen Noord-Koreaanse films vrijwel nooit de Nederlandse bioscoop. Tijdens de Noord-Koreaanse Filmnacht in Kriterion krijgt u er meteen drie voorgeschoteld. In het Kriterioncafé zijn bovendien, vanaf 19.00 uur de hele avond korte Noord-Koreaanse films te zien.

HONG GIL DONG (1986, aanvang 19.45 uur) is een kungfufilm die een Noord-Koreaanse versie van het klassieke Robin Hood verhaal vertelt. HONG GIL DONG wordt ingeleid door Boudewijn Walraven, hoogleraar Koreaanse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden.

PULGASARI (1985, aanvang 22.00 uur) is het antwoord van Kim Jong-il op het Japanse filmmonster Godzilla. PULGASARI is een monster dat zich voedt met bloed en ijzer. Volgens Jonathan Ross is de film een propagandametafoor voor ongeremd kapitalisme en de kracht van het collectief.

OUR LIFELINE (2002) start om 00.00 uur en sluit het bijzondere filmevenement af. Een doodgewone Noord-Koreaan stuit op een Amerikaans-Japans complot en komt een dubbelagent op het spoor!

NOORD-KOREAANSE FILMNACHT
Zaterdag 29 mei
Aanvang: 19.00 uur
Kaarten: 5 euro per film, 10 euro voor de hele avond
Reserveren: 020 623 1708
www.kriterion.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!