Nederhorror & scifi
28 mei 2010

House of Netherhorror zet volgende stap

House of Netherhorror is weer een stap verder. Het Nederlands Fonds voor de Film gaf deze week groen licht voor de ontwikkeling van vier volledige Hollandse horrorscenario’s.

Met House of Netherhorror willen producenten Jan Doense en Herman Slagter de Nederlandse horrorfilm definitief op de kaart zetten. De vier eerste films waaraan het productiehuis momenteel werkt zijn: BIJLMER VOODOO (Barend de Voogd en Erwin van den Eshof), GROENE TANDEN (Chris W.Mitchell), NIEUW BLOED (Edwin Visser en Frank van Geloven) en KINDEREN VAN HET VEEN (Richard Raaphorst).

Ate de Jong, die het project namens het Nederlands Fonds voor de Film begeleidt, gaf op 26 mei jl. opnieuw groen licht. Vorig jaar al stelde hij namens het Fonds een eerste subsidie beschikbaar voor de ontwikkeling van de treatments. Nu komt er dus ook geld voor vier complete scenario’s. In september moeten de scripts af zijn.

Daarna volgt nog een training in het prestigieuze Binger Filmlab. Jan Doense: ‘We proberen scenarioschrijver Dennis Paoli (RE-ANIMATOR, BODY SNATCHERS, THE DENTIST) uit de VS te laten overkomen om onze Hollandse horrormakers te ondersteunen.’ Doense is net terug uit Cannes waar hij en Slagter spraken met potentiële buitenlandse coproducenten. ‘House of Netherhorror krijgt langzaamaan gestalte als een plek waar nieuw talent kan groeien. Deze vier films vormen de eerste slate, maar hiermee houdt het zeker niet op,’ aldus Doense.

House of Netherhorror

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!