Nederhorror & scifi
23 mei 2010

De keuze van Koolhoven: Harry Kümel

Op dinsdag 25 mei ontvangt The Cult Corner in Cinema OT301 regisseur Harry Kümel en vertoont twee van zijn fantastische films: DAUGHTERS OF DARKNESS en MALPERTUS.

Kümel is te gast tijdens de filmavond die regisseur Martin Koolhoven (OORLOGSWINTER) met enige regelmaat in OT301 organiseert. De Belgische cineast zal zijn films inleiden en na afloop een Q&A doen.

DAUGHERS OF DARKNESS / LES LÉVRES ROUGES uit 1971, is losjes gebaseerd op de legende van Elizabeth Bathory. Met Oostende, Brussel en Brugge als decor en de hypnotiserende Delphine Seyring in de rol van de beruchte bloedgravin, maakte Kümel een prachtige erotische vampierfilm vol lesbische kussen.

Met MALPERTUS (1971) waagde Kümel zich nog verder van het alledaagse. Een jonge zeeman keert terug naar huize Malpertus. Zijn oom Cassavius (Orson Welles) is stervende. Wie van hem wil erven, moet beloven het huis niet meer te verlaten. Wat volgt is een dwaaltocht door een labyrint van trappen, gangen, referenties aan de Griekse mythologie, waanzin en moord. Ambitieus, barok, en vaak totaal over the top: wat jammer dat niemand zo’n film nog durft te maken.

DE KEUZE VAN KOOLHOVEN: HARRY KÜMEL
The Cult Corner
Dindag 25 mei, Cinema OT301
Overtoom 301
Aanvang eerste film: 20:00 Bar open 19:30.
4 euro voor beide films

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!