cadaver poster
cadaver poster
Nieuws
1 mei 2013

Coffin Joe live!

cadaver posterGitaarlegende Gary Lucas speelt op 11 en 12 mei in de Melkweg een live gitaarset bij de Braziliaanse horrorfilm THIS NIGHT I WILL POSSESS YOUR CORPSE. Coffin Joe meets ex-Captain Beefheart!

Gary Lucas is volgens Rolling Stone één van Amerika’s grootste gitaarvirtuozen. De zogenaamde ‘gitarist van 1000 ideeën’ heeft talloze soloalbums, soundtracks en Grammy-nominaties op zijn naam staan. Hij was gitarist van Captain Beefhearts Magic Band, vormde met Jeff Buckley de band Gods and Monsters (een naam die was ontleend aan BRIDE OF FRANKENSTEIN) en was co-auteur van de hitnummers Grace en Mojo Pin van Buckley’s debuutalbum Grace.

De Braziliaanse culthorrorfilm THIS NIGHT I WILL POSSESS YOUR CORPSE aka ESTA NOITE ENCARNEREI NO TEU CADAVER (José Mojica Marins, 1967) zal de trouwe Schokkend Nieuws-lezer niet onbekend voorkomen. We publiceerden al tweemaal een interview met regisseur, hoofdrolspeler en cultfiguur José Mojica Marins a.k.a. Coffin Joe (lees hier het meest recente interview). De belevenissen van de sinistere doodgraver met de lange nagels nemen in dit vervolg op À MEIA-NOITE LEVAREI SUA ALMA / AT MIDNIGHT I’LL TAKE YOUR SOUL een wel heel hallucinante wending. Coffin Joe gaat naar de hel! Eerst nog in zwart-wit, maar uiteindelijk in helse full color!

Lucas maakte in 2009 ook al een live solo guitar score bij de Spaanstalig versie van DRÁCULA (George Melford, 1931). Hij zal op 11 en 12 mei – gewapend met gitaar en pedalen – in de Melkweg zorgen voor een zo mogelijk nog opwindender horrorervaring. Hier zijn vast de eerste tien minuten, mét de Lucas-score.

Zaterdag 11 mei, aanvang 23.00 uur
Zondag 12 mei, aanvang 15.00 uur
Melkweg Amsterdam
Officiële website 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!