Monster Hunt 2 捉妖記2
Monster Hunt 2 捉妖記2
Nieuws
5 maart 2018

CinemAsia 2018

Monster Hunt 2 捉妖記2EVENT | Vanavond begint het Cinemasia Film Festival. Tot en met zaterdag 11 maart kun je in Kriterion en Rialto in Amsterdam genieten van films uit onder meer de Filipijnen, Hong Kong, China en Japan. Schokkend Nieuws tipt vier genrefilms en een bijzondere gast!

Het festival opent vanavond om 19.00 uur in Kriterion met een film voor Schokkend Nieuws-lezers en (vooral) hun kroost. Het aandoenlijke Chinese monstertje Wuba is terug in MONSTER HUNT 2 en moet nog eenmaal de mensenwereld in om de Monster King tegen te houden. Superster Tony Chiu-Wai Leung speelt de rol van de gierige Tu in deze fantasyfilm die in China de kassa’s deed kraken. (Ook nog te zien op 11 maart om 14.45 uur.)

Nog meer feel-good en fantasy: het Japanse MIRACLES OF THE NAMIYA GENERAL STORE. Op de vlucht voor de politie zoeken drie delinquenten een verstopplek in een verlaten buurtsuper. De winkel behoorde toe aan Yuji Namiya, aan wie buurtbewoners per brief persoonlijk advies konden vragen. Door de komst van de drie criminelen beginnen er opeens decennia oude brieven op de mat vallen… MIRACLES OF THE NAMIYA GENERAL STORE draait op zaterdag en zondag in Rialto.

In de explosieve Hong Kong-thiller THE BRINK is geen tijd voor herinneringen en mooie brieven. Martial-arts ster Zhang Jin (THE GRANDMASTER) maakt als roekeloze politie-inspecteur jacht op de criminele goudsmokkelaar Shing (Shawn Yue, MAD WORLD). Woensdag, vrijdag en zaterdag in Kriterion!

Het lekkerste hebben we voor het laatst bewaard: SATAN’S SLAVES. De remake van de gelijknamige Indonesische horrorklassieker uit 1982 draaide ook op het IFFR en kreeg daar een juichende recensie van Erik van ’t Holt. ‘Hoewel er ongetwijfeld verwijzingen inzitten naar Putra’s versie en het horrorclichés regent, is SATAN’S SLAVES niet de zoveelste hippe jaren-80-hommage maar vooral een sfeervolle en bij vlagen lekker griezelige period piece. Het prachtige camerawerk – lange shots en een effectief gebruik van dutch angles – de overtuigende art direction en het geloofwaardige acteerwerk trekken je, geholpen door de duistere soundtrack, het verhaal in waardoor je de meeste clichés beleeft alsof je ze voor het eerst ziet. Nooit gedacht dat ik weer de bibbers zou krijgen van een langspeelplaat die achterstevoren wordt gedraaid. Anwar krijgt het voor elkaar. En oh, dat belletje!’


SATAN’S SLAVES draait op donderdag 8 maart (19.15 uur), vrijdag 9 maart (23.15 uur) en op zaterdag 10 maart (23.00). Best van alles: regisseur Joko Anwar is in het land en doet op donderdag- en zaterdagavond een Q&A! Op zaterdagmiddag praat hij met Martin Koolhoven tijdens een speciale masterclass. Aanvang: 13.00 uur in K2.

CinemAsia
6 t/m 11 maart 2018
Kriterion en Rialto, Amsterdam
Volledige programma

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!