cinemasia2012poster
cinemasia2012poster
Nieuws
30 maart 2012

CinemAsia 2012

cinemasia2012posterDe nieuwste van Takashi Miike; de Indonesische horrorfilm THE PERFECT HOUSE of een zombie gay-komedie uit de Filippijnen… CinemAsia, van 4 tot en met 8 april in de Balie in Amsterdam vertoont ook films met een lekker Schokkende inhoud.

Het is alweer de vijfde editie van het CinemAsia Film Festival, dat met een vijftigtal films de volle breedte van de Aziatische cinema bestrijkt. Verwacht films uit China, Japan, Korea, India en Indonesië; van onafhankelijke kunstzinnige producties tot de grote Aziatische kaskrakers. De meeste films zijn nooit eerder in Nederland vertoond.

Tony Leung en de beeldschone Xun Zhou zijn op 4 april te bewonderen in de openingsfilm van het festival, THE GREAT MAGICIAN (Derek Lee, 2011). De Hong Kong-hit gaat over de goochelaar Chang Hsien (Leung) die terugkeert naar Peking om met zijn bijzondere krachten zijn jeugdliefde Yin te herwinnen. Coscenaristen Tin Nam Chun en Ho Leung Lau zaten onder meer achter BODYGUARDS AND ASSASSINS en PAINTED SKIN. Liefhebbers weten dan genoeg; groots opgezet historisch drama met een overheerlijk fantastisch sausje.

In GALLANTS (Derek Kwok/Clement Cheng, Hong Kong, 2010) krijgt pennenlikker Cheung opdracht om de eigendomsoverdracht te regelen van een vervallen theehuis in een afgelegen dorpje. Het theehuis blijkt in handen te zijn van de bejaarde Dragon (Kuan-Tai Chen) en Tiger (Siu-Lung Leung, bij fans beter bekend als Bruce Leung). De oudjes doen herinneringen herleven aan het leukste van de Shaw Brothers. 6 april, 17:30 uur, Grote Zaal.

Later die dag, om 22.00 uur in de Kleine Zaal, kun je lachen om ZOMBADINGS (Jade Castro, Filippijnen, 2011), door de organisatie omschreven als een “coming of age film met horror elementen en queer romantiek”.  Remington is een echte macho, maar begint langzaamaan te veranderen in een flamboyante homoseksueel als gevolg van een bezwering door een mysterieuze man met een regenboogstraalpistool. Terwijl Remington aan zijn transformatie probeert te wennen, zit zijn moeder, die bij de politie werkt, achter een moordenaar aan die het voorzien heeft op homoseksuele mannen en ontwaken alle homoseksuele zombies in de nabije omgeving!

Op 7 april kun je kijken naar SMUGGLER (Katsuhito Ishii, Japan, 2011). Gebaseerd op de gelijknamige manga van ShĂ´hei Manabe, vertelt de film van de bizarre avonturen van acteur Kinuta die in opdracht van de Yakuza stiekeme vrachtritjes moet rijden. Wanneer hij samen met de zwijgzame Joe en zijn kabouterachtige handlanger het lichaam van een vermoorde Yakuza baas vervoert wordt hij het doelwit van de psychotische Kawashim en moordlustige Vertebrae. Vanaf 22.15 uur in  de Kleine Zaal.

Meteen gevolgd door, in de Grote Zaal om 23.15 uur, ACE ATTORNEY (Japan, 2012). Enfant terrible Takashi Miike baseerde zijn meest recente film op het gelijknamige Nintendo DS video spel Phoenix Wright: Ace Attorney – en dat zegt bijna genoeg. Laat het maar aan Miike over om van een rechtbankfilm iets bijzonders te maken.

Het festival sluit af, op 8 april, met THE PERFECT HOUSE (Affandi Abdul Rachman, 2011). De trailer van deze Indonesische horrorfilm spreekt boekdelen, net als een van de hier van toepassing zijnde Nederlandse leenwoorden uit het Indonesisch: Amok!CineMasia
4 t/m 8 april 2012
De Balie, Amsterdam
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nĂłg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!