Extraterrestre
Extraterrestre
Nieuws
29 maart 2012

Openingsfilm Imagine 2012

ExtraterrestreDe openingsfilm van Imagine 2012 is bekend: EXTRATERRESTRE van Nacho Vigalondo!

De Spaanse regisseur Nacho Vigalondo, winnaar van Imagine’s Black Tulip Award 2008 voor LOS CRONOCRÍMENES, levert dit jaar de openingsfilm van het Imagine Film Festival. EXTRATERRESTRE draait op woensdag 18 april vanaf 20.00 uur in alle zalen van filmtheater Kriterion.

Verwacht van deze originele mix van sciencefiction en romantische komedie geen lasergevechten, hightech aliens of andere special effects. EXTRATERRESTRE speelt zich voornamelijk af in en rond het appartement van hoofdpersoon Julia en dat is al enerverend genoeg.

Wat is er gebeurd? Julia ontwaakt na een dronken one night stand naast Julio. Op zich al pijnlijk genoeg als je bedenkt dat Julia een relatie heeft met Carlos en zich in de speciale aandacht van morsige buurman Ángel mag verheugen. Maar dan blijkt er ook nog eens een reusachtige vliegende schotel boven het verder uitgestorven Madrid te hangen! De buitenaardse invasie zorgt misschien voor een goede afleidingsmanoeuvre, erg handige leugenaars en vreemdgangers zijn Julio en Julia niet.

Vier fantastische acteurs, een scenario vol razendsnel escalerende leugentjes, heerlijk onderkoelde humor – met EXTRATERRESTRE begint Imagine sexy en opgewekt aan zijn elf daagse verkenning van de fantastische film anno 2012.

Imagine
17-28 april 2012
Kriterion, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!