CineBUT
CineBUT
Nieuws
30 maart 2020

CineBUT+

CineBUTEVENT | In deze barre tijden slaan twee filmfestivals de grondig gewassen handen ineen om te zorgen dat de B-filmliefhebber toch nog aan zijn trekken komt – Cinematig uit Leeuwarden en het BUT Filmfestival uit Breda. Samen zijn ze CineBut+!

Het Coronavirus slaat wild om zich heen, mensen zitten thuis en volgens het Cinematig Filmfestival uit Leeuwarden hebben ze niks anders te doen dan wild masturberen. Dat laatste hoefden we misschien niet te weten, maar wel interessant is dat Cinematig en het BUT Filmfestival uit Breda samen een streamingdienst voor B-films zijn begonnen! De eerste film wordt deze week al vertoond: vrijdag 3 april, om 20.30 uur, het ongetwijfeld legendarische DUDE BRO PARTY MASSACRE III, en er wordt beloofd dat er daarna nog heel wat pareltjes zullen volgen. Let op! De film wordt eenmalig ‘live’ online vertoond en is te bekijken via deze link.  Voor het ultieme festivalgevoel wordt er ook nog gebruik gemaakt van een chatvenster. Als je een Twitch-account hebt of voor de gelegenheid aanmaakt word je van harte uitgenodigd om ‘slap mee te lullen’. 

Het beste nieuws: deze dienst is helemaal gratis. De bedoeling is films te selecteren die nog niet eerder zijn vertoond of films waarvan CineBUT+ vindt dat ze te weinig aandacht hebben gekregen. Zo hoeft de B-filmliefhebber niet op een houtje te bijten en wordt tegelijk de culturele sector een hart onder de riem gestoken.

Houd de social media en website van Cinematig en BUT in de gaten voor nieuws over volgende films. Hier is alvast een heuse festival-trailer (en let vooral ook even op het font van de festivalnaam, die plus is er niet voor niks):

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!