Twelve Monkeys-movie_poster-01
Twelve Monkeys-movie_poster-01
Nieuws
21 februari 2012

Café Cineville: 12 Monkeys

Twelve Monkeys-movie_poster-01Cineville en Filmtheater De Uitkijk vertonen vrijdag 24 februari weer een moderne klassieker: de sciencefictionthriller 12 MONKEYS (VS, 1995) van Terry Gilliam.

In de toekomst is de wereld bijna geheel ten onder gegaan aan een virus. James Cole wordt terug de tijd in gestuurd om uit te zoeken wie het virus heeft gemaakt. Per ongeluk wordt Cole echter naar 1990 getransporteerd, zes jaar eerder dan de bedoeling is. Kan hij in het verleden de toekomst van de mensheid veiligstellen? Voordat de tijdreisparadox hem helemaal krankzinnig maakt?

De films van Terry Gilliam zitten vol knotsgekke visuele trucjes en duistere tinten. Hij vertelt met een bijna kinderlijke onschuld over dictatoriale staten, geestesziekten en epidemiologische massamoord. Een van de gevolg daarvan is dat de regisseur bijna voortdurend strijd moet leveren met zijn geldschieters. Een ander gevolg is, dat zijn films altijd treden buiten de gebaande paden. Zo ook 12 MONKEYS, een film die bovendien profiteert van Bruce Willis en Brad Pitt in topvorm.

De film start om 23:00 uur en de bar blijft tijdens de voorstelling geopend. Kijk voor meer informatie op de website van de Uitkijk.

Abonnees van Schokkend Nieuws krijgen op vertoon van hun SN-adresetiket korting op de toegangsprijs en betalen dan € 7,00 in plaats van € 9,00.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!