Remy Couture Schokkend Nieuws
Remy Couture Schokkend Nieuws
Nieuws
10 augustus 2012

BUTFF 2012: Apocalypse Now!

Remy Couture Schokkend NieuwsIn september vindt alweer de zevende editie van het B-movie, Underground and Trash Film Festival plaats in Breda. Het festival, dat een podium wil bieden aan filmmakers die nergens anders terecht kunnen omdat ze veel te eigenwijs zijn,  staat in 2012 in het teken van het einde der tijden.

Onder het motto Apocalypse: for the weird, the wicked and the bizarre! onderzoekt het festival de vraag: “Wat zou jij doen als het einde van de wereld nadert?” Wat als er geen remmen meer zijn? Naast een uitgebreid filmprogramma, valt er te genieten van muziek, poëzie en kunst.

Het BUTFF verwelkomt ieder jaar ook opvallende gasten. Zo waren op vorige edities Nick Zedd, Jörg Buttgereit en John Waters in het echt te bewonderen. Hoofdgast dit jaar is de Canadese special effects kunstenaar Rémy Couture (zie foto). De foto en filmwerken die hij op zijn website publiceerde, zijn zo levensecht dat Interpol hem in 2009 begon te verdenken van het daadwerkelijk plegen van misdrijven.  Inmiddels is de  aanklacht gewijzigd: Couture moet op 10 december 2012 voorkomen voor ‘morele corruptie en propaganda van obsceen materiaal’.

Maar eerst komt Couture dus naar Breda om een masterclass te geven. In gezelschap van filmmaker Frederick Maheux, die  een documentaire maakte over de Interpol-aanklacht tegen Rémy Couture getiteld ART/CRIME. De Amerikaanse fotograaf, antropoloog, archeoloog en urban explorer Bradley L. Garrett zal eveneens aanwezig zijn met zijn fotografisch werk en een korte film

Het festival wordt gehouden van woensdag 5 tot en met zondag 9 september en is te vinden op verschillende locaties in Breda. De rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou dus de website van het festival in de gaten:

www.butff.nl

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!