BUTFF 2017
BUTFF 2017
Nieuws
4 juli 2017

BUT Film Festival 2017

BUTFF 2017 FESTIVAL | Van 30 augustus t/m 3 september staat Breda weer vijf dagen lang in het teken van het BUTFF (B-movie, Underground en Trash Film Festival). In de openbare bibliotheek De Nieuwe Veste zullen de trappen en stoten je om de oren vliegen tijdens deze twaalfde editie met het thema Wrong Fu. Een niet te missen event voor de underground Martial Arts diehard.

Het BUTFF draait niet alleen om film. Er is muziek om naar te kijken en te luisteren, er zijn poëzie-optredens en in het weekend is de BUTmarkt weer aanwezig. De hoofdgast dit jaar is cultregisseur Richard Stanley, bekend van de films HARDWARE en DUST DEVIL. Andere gasten zijn onder andere twaalf kunstenaars (waaronder Dirk Verschuren, Martin Hager en Marcel Ruijters) die, naast de posters die ze ontwierpen voor het festival, hun eigen werk zullen tonen. In de avonden staan film en muziek centraal met ieder een eigen thema (donderdag Butnight, vrijdag Black Metal Friday, zaterdag Shaolin Barz en zondag Zappa Zondag).

Het festival wordt dit jaar uitgebreid met een Game Jam. In samenwerking met de NHTV Hogeschool worden game developers uitgedaagd om in 43 uur in de StadsGalerij een geheel nieuwe game ontwerpen. Creativiteit wordt gewaardeerd en meedoen kost € 10,-, maar daar krijg je wel ontbijt, koffie en uitpufplekken voor terug.

De komende periode worden er drie BUT-previews georganiseerd, namelijk in Worm in Rotterdam, RKZ Bios in Groningen en Belcrum Beach in Breda. Het festival gaat woensdag 30 augustus van start met een nog bekend te maken openingsfilm.

Een Early Bird Passe-Partout kost € 50,-. Een ticket per dag kost € 17,50. Meer informatie over BUTFF 2017 vind je op de website of op Facebook.

4 juli 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!