Nieuws
1 oktober 2008

Broet opent

Op zaterdag 4 oktober opent het nieuwe Nederlandse filmplatform Broet in Eindhoven de deuren.

Broet is gevestigd in, hoe kan het ook anders, het SBX-gebouw op het voormalige Philips-terrein Strijp-S en herbergt onder meer een bioscoop, een filmcafé en verschillende faciliteiten voor de beginnende of gevorderde filmmaker. Zo kan men bij Broet terecht voor filmworkshops, huur van filmapparatuur, montage-, werk- en repetitieruimte en natuurlijk voor de organisatie van een eigen filmpremière of –festival.

In die doe-het-zelfmentaliteit herkennen we meteen de hand van initiatiefnemers Ramon Etman en Frans Brok, die eerder van zich deden spreken met de lowbudget zombiefilm HORIZONICA. Het korte genrefilmfestival Duistere Openbaringen zal, zoals eerder gemeld, in februari in Broet gehouden worden, maar ook de reguliere programmering op donderdag, vrijdag en zaterdag belooft een voorliefde voor ‘films uit het onafhankelijke/alternatieve circuit’. Daarnaast draait Broet eens per week een Hollywood klassieker.

Tijdens de opening op zaterdag 4 oktober kunt u kennismaken met alles wat Broet te bieden heeft. U kunt uw acteertalent beproeven, luisteren naar Q&A’s met filmmakers, een workshop After Effects volgen of achterover hangen in de bioscoopzaal. Daar zijn, in een doorlopende voorstelling, meer dan tien regionale films te zien. Eindelijk een gelegenheid om kennis te maken met de korte, eveneens in Eindhoven geschoten film MORGANA (zie SN #77 en foto bovenaan). Met Hugo Metsers als nare vrouwenhypnotiseur!

Zaterdag 4 oktober, van 12.00 tot 02.00 uur
Glaslaan 2 (gebouw SBX), 5616 LW Eindhoven.
Toegang tot de filmvoorstellingen is de gehele dag gratis, maar vol=vol. Reserveren is helaas niet mogelijk.
Broet website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!