B Movie Orchestra
B Movie Orchestra
Nieuws
18 februari 2014

B-Movie Orchestra on Tour

B Movie Orchestra Bandleider Baz Mattie en zijn B-movie Orchestra gaan binnenkort toeren met een programma vol B-filmmuziek. En de Cinematic Fever Girls zijn dan vanzelfsprekend ook weer van de partij.

“Bij een optreden van B-Movie Orchestra knallen de nummers uit de speakers en schieten de beelden de zaal in” – aldus de website van het ensemble. Het blijft dan ook niet bij muziek alleen: er worden ook filmfragmenten getoond die zorgen voor een heuse B-filmsfeer.

We citeren nog even de website: “Groovy, rauwe psychedelische muziek, afgewisseld met vette bigband arrangementen en donkere, mysterieuze ritmes. Messcherpe gitaarsolo’s, onderbuikbassen, ronkende orgels, rituele percussie, hypnotiserende oo’s en aah’s van de onovertroffen Cinematic Fever Girls, knallende blazers en tot de verbeelding sprekende filmsamples. Met wellustige vampiers, gevleugelde superhelden, moordlustige superbabes en aan elkaar geknutselde monsters. Waar de auto’s scheuren, de pistolen schieten, de erotiek bedwelmt en waar de superhelden de overstap maken van stripfiguur tot filmheld.”

Kortom: het is niet zomaar een concert, de optredens van het B-movie Orchestra zijn een heuse ervaring. Alvast een idee krijgen van wat je te wachten staat? Dat kan hier. De tour, onder regie van Ivar van Urk, gaat 1 maart a.s. in première in de Melkweg in Amsterdam en voert langs o.a. Hengelo, Spijkenisse, Arnhem en een aantal Belgische steden. Een volledig overzicht vind je hier.

18 februari 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!