Monster Incidents
Monster Incidents
Nieuws
11 januari 2021

Anime winter 2021

Monster IncidentsANIME | Het winterkwartaal is altijd goed voor een groot anime-aanbod. Deze keer o.a. een genezer die op uitgebreide schaal wraak neemt, een detective die achter monsters aan gaat, een school vol zombiekinderen en een ontwerpteam van beestjes. 

Behalve nieuw materiaal kent winter 2021 trouwens ook opvallend veel vervolgseizoenen van mooie series. Vandaar aan het einde van dit artikel een kort lijstje met verder materiaal.

Redo of Healer (Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi)

Genre: Fantasie, Horror
Studio: TNK [HIGH SCHOOL DXD, SCHOOL DAYS, KANDAGAWA JET GIRLS]
Schrijver: Takuya Asaoka [KANDAGAWA JET GIRLS, SORA TO UMI NO AIDA]
Regisseur: Kazuyuki Fudeyasu [CLAYMORE, TENSEI SLIME, BLACK CLOVER]

Stel, je leeft in een wereld waarin iedereen op zijn tiende verjaardag een gave krijgt. Heb jij even pech als je er eentje krijgt waarmee je mensen kunt genezen! Je wordt meteen in de boeien geslagen door een groep die de wereld moet redden, en meegesleept als een soort wandelende verbandtrommel. En laten die groepleden nou ook nog eens ongelofelijke sadisten zijn. Op het moment dat ze het grote kwaad verslaan zie je je kans schoon. Je weet de tijd terug te draaien en gaat op wraaktocht om iedereen die je de afgelopen jaren heeft misbruikt af te maken – of erger. De manga waarop deze serie gebaseerd is is bij vlagen heel erg grof – en dat triggerde sommige mensen al flink toen de serie aangekondigd werd voor deze winter. De producerende studio maakt twee versies van het verhaal – de originele versie en een gekuiste. Afhankelijk van welke  je wilt zien zul je moeten shoppen. De originele versie is die van ATX, onder licensie van Sentai Filmnworks, dus ik verwacht ik er in ieder geval ook blu-rays van uitkomen. Te streamen op Hidive.

Monster incidents (怪物事変, Kemono Jihen)

Genre: Fantasie, Thriller
Studio: Ajiado [KAKUSHIGOTO, HONZUKI NO GEKOKUJOU]
Schrijver: Noboru Kimura [ACCELL WORLD, KOKKORU, MY-HIME]
Regisseur: Masaya Fujimori [DORAEMON, FAIRYTAIL, HAMTARO]

Als je rijstveld met regelmaat gebruikt wordt als dumpplaats voor dode beesten, dan moet je daar toch iets aan doen. De politie kan er niet zoveel mee, dus haal je er een detective bij die zich specialiseert in het vreemde. En als ze iets hebben in Japan, dan is het wel een rijke mythologische cultuur waarin, naar blijkt, het voornamelijk realiteit is en helemaal niet zoveel mythe. Te streamen op Amazon Prime.

Alice in Deadly School

Genre: Fantasie, Horror
Studio: Hoods Entertainment [DRIFTERS, SEIKON NO QWASAR, GEKIDOL]
Schrijver: Yumi Kageyama
Regisseur: Shigeyasu Yamauchi [AKUMA-KUN, BLADE & SOUL]

Terwijl Yuu en Nobu hun comedyact oefenen op het dak van de school, gaat er in het gebouw zelf van alles mis – er waart iets rond dat studenten aanvalt en als het je te pakken krijgt ben je zwaar de sjaak. De leerlingen moeten zich verdedigen tegen besmette klasgenoten en bovendien voorkomen dat ze zelf besmet raken. Dat is wel iets anders dan COVID19 waar je wel wegkomt met een mondkapje en je handen wassen. ALICE IN DEADLY SCHOOL is een standalone-film die gebruik maakt van de GEKIDOL-cast, een andere serie die hier verder niets mee te maken heeft.  Te streamen op Funimation.


Heaven’s Design Team (天地創造デザイン部, Tenchi Sōzō Dezain-bu)

Genre: Fantasie, humor
Studio: Asahi Production [PAN DE PEACE, MILLION DOLL, HIMEGOTO]
Schrijver: Michiko Yokote [HACK//SIGN, COWBOY BEBOP, RANMA 1/2]
Regisseur: Sōichi Masui [BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV, ERGO PROXY]

Toen de aarde geschapen werd had de schepper het nogal druk met alles en besloot de beestjes te outsourcen. Volg het ontwerpbureau dat de taak toebedeeld kreeg om alles dat loopt, vliegt en zwemt te ontwerpen. Te streamen op Crunchyroll


Andere series die dit kwartaal interessant zijn voor de SN-lezer:

YAKUSOKU NO NEVERLAND, seizoen 2. Ze zijn onstnapt uit de mensen-fokkerij. Maar wat nu?

TENSEI SHITYARA SLIME DATTA KEN, seizoen 2. Het verhaal gaat verder en het stichten van een monsterstad trekt de aandacht van krachten waar tegen gedaan zal moeten worden.

RE:ZERO KARA HAJIMERU ISEKAI SEIKATSU, seizoen 2. Subaru vervolgt zijn reis door de gestoorde wereld en probeert Amelia te beschermen.

LOG HORIZON: ENTAKU HOUKAI, seizoen 3. Nu de schrijver uit de gevangenis is na belastingontduiking krijgen we eindelijk seizoen 3.

YURU CAMP, seizoen 2. Ze zijn terug! Ooit gedacht dat kamperen zo interessant kon zijn? 

KUMO DESU HA, NANI KA? Gereïncarneerd als monsterspin? Een alternatief op het gebruikelijk isekai-genreverhaal.

NON NON BIYORI: NONSTOP. Volg een groepje kinderen die een zomer beleven op het platteland van Japan. Er gebeurt niet veel, maar toch is het zeker de moeite waard.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!