Vivy
Vivy
Nieuws
19 april 2021

Anime lente 2021

VivyANIME | Met het aanbreken van de lente ontluikt er van alles, waaronder vier nieuwe animeseries. Toekomstmuziek die niet gehoord moet worden, mensen die tegen wil en dank moeten vechten en twee series die zich in alternatieve verledens van Japan afspelen. 

Vivy: Fluorite Eye’s Song

Genre: sf, time travel, mystery
Studio: Studio Wit [VINLAND SAGA, AFTER THE RAIN, ATTACK ON TITAN]
Schrijver: Tappei Nagatsuki [RE: ZERO, SENYOKU NO SIGFRIDA]
Regisseur: Shinpei Ezaki [BANANA FISH, SHINGEKI NO KYOJIN, SENYUU]

Meestal worden nieuwe series op bestaand materiaal gebaseerd, al dan niet zeer nauwgezet het origineel volgend. Niets is minder waar voor VIVY – het verhaal is speciaal voor de serie geschreven en zal pas op een later moment uitgegeven worden. Met een vrij unieke mengeling van GHOST IN THE SHELL, TERMINATOR en BLADE RUNNER vormt deze sciencefictionserie qua genre een beetje een vreemde eend in de bijt tussen alle andere producten dit kwartaal. Maar goed, sciencefiction is op zichzelf al een redelijk ondervertegenwoordigd genre, dus een serie van dit kaliber en deze productiekwaliteit is zeer welkom. Studio Wit haalt al hun grote namen van stal en dat zie je eraan af. De muziek is geweldig, en de animatiekwaliteit en het oog voor details zijn indrukwekkend – en blijven dat ook na de eerste aflevering, iets dat bij andere series vaak niet het geval is.

Het hoofdpersonage is een A.I.-androïde die gebouwd is om mensen blij te maken met haar zangtalent in een pretpark waar bijna het gehele personeel bestaat uit A.I.’s. Ze moet in opdracht van een A.I. uit de toekomst een aanvaring tussen de mensheid en de ontluikende A.I.-evolutie zien te voorkomen.

Let vooral op de vloeiende vechtscènes en de uitermate gedetailleerde close-ups van de ogen die regelmatig voorbij komen. Te streamen op Funimation.


86: Eighty-Six (86-エイティシックス-, Eiti Shikkusu)

Genre: sf, action
Studio: A-1 Pictures [SWORD ART ONLINE, SHIGATSU WA KIMI NO USO, FAIRY TAIL]
Schrijver: Toshiya Ōno [AO NO EXORCIST, HOUSEKI NO KUNI, YAKUSOKU NO NEVERLAND]
Regisseur: Toshimasa Ishii [DEMI-CHAN WA KATARITAI, GATE, MIRAI NO MIRAI]

Een land wordt aangevallen door een gevaarlijke tegenstander en de verdediging valt in handen van een klein groepje mensen. Gelukkig vallen er geen slachtoffers tijdens de veldslagen… of toch wel?  Te streamen op Crunchyroll.

Mars Red

Genre: thriller, action, supernatural
Studio: Signal MD [NET-JUU NO SUSUME, TALES OF HR, BIRTHDAY WONDERLAND]
Schrijver: Bun-O Fujisawa
Regisseur: Kōhei Hatano [JUST BECAUSE, MONONOKE, FUUJIN MONOGATARI]

Japan 1920. Er heerst een vampierplaag in het land en het is aan een speciale eenheid van het leger om daartegen op te treden. Misschien is het handig om vampiers te gebruiken om vampiers te bestrijden? Te streamen op Funimation.

Joran: The Princess of Snow and Blood (擾乱, Jōran)

Genre: Action, Supernatural
Studio: Bakken Record [PANDORA TO AKUBI]
Schrijver: Rika Nezu [SAINT☆ONIISAN]
Regisseur: Susumu Kudō [SHUGO CHARA, PRINCESS LOVER, SILENT MOBIUS

Japan, 1930. In een alternatieve wereld waar de shoguns nooit gevallen zijn, volgen we een organisatie de zich bezighoudt met het onderdrukken van afvalligen. Dit gebeurt op een gewelddadige en vaak permanente manier. De serie valt op door de mengeling van tekenstijlen en een opvallend kleurgebruik. Te streamen op Crunchyroll.

Andere interessante series dit kwartaal:

ZOMBIELAND SAGA S2.
De ondode zingende idols zijn terug voor een tweede seizoen op Crunchyroll.

ALICE IN DEADLY SCHOOL
Schoolkinderen moeten zien te overleven tijdens een zombieplaag. Deze serie was aangekondigd voor het afgelopen kwartaal, maar is toen niet uitgezonden. Nu wel te zien op Funimation.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!