Terraformas
Terraformas
Nieuws
23 maart 2016

Anime Lente 2016

TerraformasANIME | Geen eieren zoeken of schattige chocolade paashazen in Martijn Kloostermans anime-selectie voor het komende seizoen; wel monsterlijke mens-insecten op Mars, schattige heksjes die het nog moeten leren en een reisje naar een dorp dat mogelijkerwijs niet bestaat.

Terra Formars: Revenge (テラフォーマーズ, Tera Fōmāzu)
Genre: Horror, SF
Studio: Liden Films (Terra Formars, Miss Monochrome, Yamada-kun and the Seven Witches)
Regisseur: Michio Fukuda (Redline, Summer Wars)
Schrijver: Naruhisa Arakawa (Spice and Wolf, Active Raid)

De mangaserie TerraFormas van schrijver Yū Sasuga en tekenaar Kenichi Tachibana startte in 2011. De serie was voor beide heren de grote doorbraak en kenmerkte zich door een ongebruikelijk strakke tekenstijl en extreem gewelddadige (en soms korte) gevechten. De onderdelen komen je bijna letterlijk om de oren vliegen. In 2014 werd er een anime-serie van gemaakt. Binnenkort begint het tweede seizoen; twaalf nieuwe afleveringen. Eind april volgt er ook nog een losstaande live-actionfilm van de hand van Takashi Miike.

Op een zwaar overbevolkte aarde ontstaat het idee om de planeet Mars geschikt te maken voor menselijke bewoning. Terra-vorming: eerst worden ruimtesondes gelanceerd die gevuld zijn met kakkerlakken die mos verspreiden. Annex 1, de eerste bemande missie naar Mars, volgt vijf eeuwen later. Helaas worden de inzittenden vrijwel direct na landing afgeslacht door een monsterlijke mens-kakkerlakhybride. Oeps.

Op aarde is ook niet alles in kannen en kruiken. Er is in de tussentijd een nieuwe ziekte ontstaan die grote gedeelten van de bevolking om zeep helpt. Maar er zijn ook grote medische doorbraken geweest, en het combineren van DNA van verschillende soorten is nu mogelijk. De volgende missie naar Mars, BUGS II, wordt daarom bemenst met een groep individuen die stuk voor stuk zijn opgewaardeerd met het DNA van verschillende aardse soorten. Ze moeten de kakkerlakken onderzoeken om ze beter te kunnen bestrijden. Helaas: ook deze expeditie gaat ten onder – slechts twee astronauten keren levend terug op aarde.

Terra Formars Revenge begint met de aankomst van de derde expeditie. Deze groep is gevuld met mensen die nóg extremer gemodificeerd zijn om tegen de kakkerlakken te kunnen vechten. Eenmaal op Mars aangekomen blijkt echter dat de situatie toch niet zo helder in elkaar steekt als verondersteld…

Terra Formars: Revenge is vanaf eind april te zien bij Crunchyroll. Hier is de trailer:

Flying Witch (ふらいんぐうぃっち,  Furaingu Uitchi)
Genre: Supernatural, slice-of-life
Studio: J.C. Staff (Prison School, Shimoneta, DanMachi)
Regisseur: Katsushi Sakurabi (Revolutionary Girl Utena, Heaven’s Memo Pad, Shigofumi: Letters from the Departed)
Schrijver: Deko Akao

Makoto Kowata, vijftien jaar oud, is een heks in training en nog niet tot veel meer in staat dan vliegen op een bezem. Ze verhuist naar Aomori (‘Groen woud’) waar ze verder wordt opgeleid en de buurt onveilig maakt met haar zwarte kat Chito. In de aankomende Schokkend Nieuws (vanaf april in de winkel) hebben we ook vier pagina’s over heksen, maar deze staat er niet tussen. Het noorden van Japan en dan vooral Hokkaido wordt in Japan vaak gezien als een wilde omgeving; er is veel bos en het is er relatief dunbevolkt. Aomori ligt aan de kust, tegenover Hokkaido, op het puntje van Japan. De serie is uit hetzelfde hout gesneden als KIKI’S DELIVERY SERVICE ( 魔女の宅急便, Majo no Takkyūbin), de Studio Ghibli-klassieker uit 1989.

Flying Witch is vanaf april te zien op Funimation.  De trailer is heel kawaii:

Mayoiga (迷家)
Genre: Mystery
Studio: Diomedéa (Shinryaku! Ika Musume, Kantai Collection, Sky Wizards Academy)
Regisseur: Tsutomu Mizushima (Shirobako, Another, Girls und Panzer)
Schrijver: Mari Okada (CANAAN, Kōfuku Graffiti)

Een groep toeristen vertrekt met een nogal onbetrouwbaar ogende busmaatschappij naar het misschien niet-bestaande dorp Nanakimura; alwaar het je volgens de legende aan niets zal ontbreken. Iedereen heeft andere verwachtingen en plannen; maar wie heeft er gelijk en wat staat ze te wachten?

Mayoiga is vanaf april te zien op Funimation.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!