The Profundis 2 staand
The Profundis 2 staand
Nederhorror & scifi
22 maart 2016

The Profundis

The Profundis 2 staand NEDERHORROR | Regisseur Richard Raaphorst  gunt ons een vooruitblik op zijn nieuwe project THE PROFUNDIS. De ALIEN en THE THING in DAS BOOT: we zijn razend benieuwd!

Richard Raaphorst is natuurlijk het meest bekend van zijn festivalsucces FRANKENSTEIN’S ARMY uit 2013. Fans kennen hem al langer van korte films als ZOMBI 1 (1995), POPO (2008), de twee trailers van WORST CASE SCENARIO (2008) en een groot aantal bijdragen als conceptual artist aan andere films. Sinds het succes van zijn debuutfilm FRANKENSTEIN’S ARMY werkt hij aan zijn volgende. Hij heeft verschillende ijzers in het vuur: HIGGS, FUNGUS en THE PROFUNDIS – hij stuurde Schokkend Nieuws een PDF met het verhaal en concepttekeningen van Sarina Reilingh en hemzelf.

‘Nacht. Volle maan, Een eenzaam bootje haast zich over de oceaan. Wanneer de drie inzittenden een boei naderen duikt, in een regen van water, de onderzeeër Profundis op. De boeg van de duikboot is overdekt met graffity en glinstert in het maanlicht….’

Zo begint de treatment van THE PROFUNDIS. Het verhaal speelt zich af in een nabije toekomst, verwoest door klimaatverandering en stijgende zeespiegels. Kapitein Petersen smokkelt met zijn onderzeeboot een geheime lading voor een Christelijke terroristische cel. Maar op de vlucht voor de World Union Forces zorgen het Eden Virus en de mysterieuze, eeuwenoude lading van de terroristen voor een bizar, bloederig en vooral ook waterig verloop van de laatste reis van de Profundis.

mt_ignore: The Profundis 1

Meer verklappen zou zonde zijn. Het concept is van Raaphorst, maar THE PROFUNDIS wordt geschreven door  Shane Berryhill. De uit Tennessee afkomstige schrijver en scenarist schreef onder meer Sherwood, Bad Mojo en de Chance Fortune-serie. Bekijk hieronder de prachtige concept art: fans van Raaphorst’ visuele stijl, torpedo’s en tentakels komen zeker aan hun trekken!

mt_ignore: The Profundis 3

mt_ignore: The Profundis 4

mt_ignore: The Profundis 5

22 maart 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!