Champloo
Champloo
Nieuws
21 september 2019

Anime in de Melkweg!

ChamplooEVENT | Voor de die-hards! Het Amsterdamse uitgaanscentrum Melkweg vertoont weer prachtige anime-klassiekers. Met als hoogtepunt, op 11 en 12 oktober, alle afleveringen van SAMURAI CHAMPLOO achterelkaar!

De Melkweg Cinema en het Tropenmuseum werken samen in het kader van de tentoonstelling Cool Japan. Die tentoonstelling is nu afgelopen, maar ze gaan nog even door met samen uitstekende anime naar het grote doek brengen.

Vanavond, zaterdag 21 september, kun je bijvoorbeeld naar het lekker jazzy COWBOY BEBOP: THE MOVIE (Shinichirô Watanabe, Tensai Okamura, 2001). Op zaterdag 5 oktober kun je genieten van DRAGON BALL Z: BATTLE OF GODS (Masahiro Hosoda, 2013), het vervolg op de klassieke shōnen-serie van Toei Animation.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober volgt dan de heuse seriemarathon van SAMURAI CHAMPLOO.  Mugen is een woeste krijger met een vechtstijl geïnspireerd op breakdancen. Jin is een ronin die alleen over het platteland dwaalt. De twee samoerai zijn geen vrienden, maar hun paden kruisen zich voortdurend. En wanneer serveerster Fuu ze uit de problemen helpt bij de plaatselijke magistraat, beloven ze beiden haar te helpen bij het vinden van de ‘samoerai die naar zonnebloemen ruikt’.


De hele animeserie over de twee samoeraikrijgers van regisseur Shinichirō Watanabe in twee dagen! Op 11 oktober, vanaf 19.00 uur, deel 1 t/m 17 (de afleveringen uit 2004), en op 12 oktober, vanaf 19.30 uur, deel 18 t/m 26 (de afleveringen uit 2005). Vanaf november komt er weer een nieuwe reeks animefilms, wederom gecureerd door Melkweg Cinema en het Tropenmuseum.

Kaarten en info

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!