When They Cry New
When They Cry New
Nieuws
17 oktober 2020

Anime herfst 2020

When They Cry NewANIME | Verhuizen naar het platteland levert niet altijd de gezochte rust op, een heks gaat op reis en twee meiden komen op plekken terecht waar ze niet heen wilden – en reageren op hun eigen manier.

Herfst is altijd een goed seizoen om thuis te blijven en bij het vuur spannende verhalen te volgen. Ook dit kwartaal is daarvoor weer een grote verscheidenheid aan geschikte series. Er zit opvallenderwijze wat meer humor in het aanbod dan vorige jaren, maar dat kan met de huidige situatie geen kwaad.

 

When They Cry New (2020) (ひぐらしのなく頃に, Higurashi no Naku Koro ni)

Genre: Drama, Horror
Studio: Passione (ISHUZOKU REVIEWERS, KYOCHUU RETTOU, CITRUS)
Schrijver: Ryukishi07 (HIGURASHI NO NAKU, UMINEKO NO NAKU KORO NI)
Regisseur: Keiichirou Kawaguchi (HAYATE NO GOTOKU!, KOWAREKAKE NO ORGEL)

Keiichi Maebara verhuist naar een nieuw huis in het rustige plattelandsdorpje Hinamizawa. Al snel is hij bevriend met de overige kinderen in de omgeving en helpt hij mee met het jaarlijkse feest dat binnenkort zal plaatsvinden. Maar er is iets vreemd met het dorp en de omgeving. Het voelt niet goed – wat is er mis in het dorpje en wat sluipt er rond?

Dit is een hervertelling van het orginele WHEN THEY CRY. Mocht je het origineel al eens gezien of gelezen hebben, dan zal de ontknoping geen verrassing meer voor je zijn… Maar als je niet bekend bent met het verhaal dan heb je iets om naar uit te kijken. Zeker geen serie degene die niet tegen bloed kunnen – maar ja, wat doe je dan bij SN? Te zien op Funimation.

 

Wandering Witch: The Journey of Elaina (魔女の旅々, Majo no Tabitabi)

Genre: Fantasie
Studio: C2C (HARUKANA RECEIVE, ONEE-CHAN GA KITA)
Schrijver: Jougi Shiraishi
Regisseur: Toshiyuki Kubooka (BERSERK, TOP WO NERAI: GUNBUSTER, RAHXEPHON)

De jonge heks Elaina gaat op reis en ontmoet onderweg allerlei mensen en vreemde wezens, elk met hun eigen verhaal. Van verliefde reuzen tot landen die zuchten on het dictatorschap van andere heksen. Te zien op Funimation.

 

Kuma Kuma Kuma Bear (くまクマ熊ベアー, Kuma Kuma Kuma Beā)

Genre: Fantasie, Humor
Studio: EMT Squared (NYANKO DAYS, URAHARA, KUMA MIKO)
Schrijver: Kumanano
Regisseur: Yuu Nobuta (HAIFURI, MINI TOJI, DAITOSHOKAN NO HITSUJIKAI)

Daar sta je dan, in je berenpak dat je niet wilde hebben, in een wereld waar je niet heen wilde, zonder een weg terug. Gelukkig geeft het pak en het wat bizarre gevoel van humor van de god die het je aanmat enige voordelen. Echter, alles dat je doet heeft een beer-achtig smaakje… Te zien op Crunchyroll.

 

Sleepy Princess in the Demon Castle (魔王城でおやすみ, Maōjō de Oyasumi)

Genre: Fantasie, humor
Studio: Doga Kobo (NEW GAME, DUMBBELL NAN KILO MOTERU?, HIMOUTO! UMARU-CHAN)
Schrijver: Kagiji Kumanomata (NUIGURUMI CRASH)
Regisseur: Mitsue Yamazaki (DURARARA!!, HAKKENDEN, KAMPFER)

Wat je als prinses al niet moet doen om een goede nachtrust te hebben. En dan word je ook nog ontvoerd door de Demon Lord en opgesloten in zijn kasteel. Maar de inventieve prinses blijkt heel ver te gaan voor een comfortabel bed. Heel ver, tot wanhoop van de andere bewoners van dat kasteel. Te zien op Funimation.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!