Alien
Alien
Nieuws
2 november 2011

Alien Creature Night in Amsterdam

AlienCinema Egzotik trekt zich niets aan van de naderende winter en doet tijdens de volgende editie net alsof de lente al is aangebroken, want op 17 november worden er eieren verstopt & uitgebroed in De Balie (Amsterdam) op de vaste, maandelijkse genrefilmavond van regisseur Martin Koolhoven en filmkenner Ronald Simons.

Over de eerste film van de double-bill valt veel te zeggen, maar eigenlijk volstaat het noemen van de titel. Koolhoven en Simons trappen op 17 november namelijk af met  ALIEN van Ridley Scott. Wij vinden dat je deze genrefilmklassieker een keer in je leven op 35mm moet hebben gezien, en dat die keer dus net zo goed nu kan zijn.

Als extraatje volgt na de pauze het recentere PITCH BLACK van David Twohy. Ook in deze sciencefictionfilm met – ja ja – Vin Diesel maakt een ruimteschip een noodlanding op een afgelegen planeet en wordt het de overlevenden niet gemakkelijk gemaakt. Cinema.nl schreef bij de release in 2000 dat ‘XXX en THE FAST AND THE FURIOUS de indruk geven dat Vin Diesel de zoveelste spieremans zonder inhoud is, maar in PITCH BLACK speelt hij een opmerkelijk intrigerend personage. De hele film is trouwens bijzonder, een must zelfs voor sciencefictionfans.’

Beide films worden op 17 november vertoond op 35mm!  

Cinema Egzotik
Datum: Donderdag 17 november
Aanvang: 20:00
Entree: 8 euro
Tickets bestellen

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!