Frankensteins Army
Frankensteins Army
Nederhorror & scifi
13 februari 2014

Zombots in Groningen

Frankensteins ArmyNa een zegetocht langs nationale en internationale festivals, strijkt FRANKENSTEIN’S ARMY op dinsdag 18 februari neer in Vera Zienema in Groningen. Regisseur Richard Raaphorst waagt de tocht naar het verre noorden en is ook aanwezig!

1945. Een Russische propagandafilmer trekt met een bende Russische soldaten over het Duitse platteland. Een noodoproep lokt ze naar een mijnwerkersdorp waar een kerkje in gebruik blijkt als het laboratorium van een nazaat van…Baron Frankenstein.

Zo’n tien jaar geleden bedacht regisseur Richard Raaphorst met een groep vrienden het concept van wat uiteindelijk FRANKENSTEIN’S ARMY  zou worden. Het project, toen nog Worst Case Scenario geheten, bracht het tot twee opvallende trailers en dreigde vervolgens in de vergetelheid te raken. Met hulp van een Amerikaanse producent lukte het wel en kon de horrorkomedie aan een zegetocht langs de filmfestivals beginnen. Met zijn mix van nazi-parafernalia, fake found footage en uitzinnige splattereffecten raast Frankenstein’sArmy voorgangers als DEAD SNOW en IRON SKY keihard voorbij. Maar wat wil je ook met bizarre creaties als Mosquito, Propellerhead en Machete Zombot in de frontlinie.

Na afloop van de film is er een Q & A met Richard Raaphorst!

FRANKENSTEINS ARMY is Engelstalig en niet ondertiteld. 

17 februari, 21.00 uur
Vera Zienema
Oosterstraat 44
9711 NV Groningen
Meer informatie

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!