Sector 9
Sector 9
Nederhorror & scifi
14 juni 2017

Zombies from Sector 9

Sector 9 NEDERHORROR | Eindelijk! Hier is de trailer van de Belgische splatterfilm ZOMBIES FROM SECTOR 9! Schokkend Nieuws had een exclusief interview met regisseur Rob Ceus.

Rob Ceus, die eerder regieassistent was en de make-up fx deed was van BRIDE ZOMBIE (David Van de Weyer, 2015) filmde zijn zombie-epos in augustus 2016.  Zeven dagen. Drieduizend euro. Hij vond ook een uitstekende locatie: het verlaten en zwaar vervallen militaire vliegveld Goetsenhoven in de omgeving van Tienen.

ZOMBIES FROM SECTOR 9 speelt zich, begrijp ik, af in een stadje genaamd Crittersville?

“Ja. Er is een meltdown geweest in Reactor 9 van de nucleaire centrale. Ze hebben de hele stad afgesloten. Je hebt er Raiders rondlopen – Mad Max-figuren, plunderaars – en je hebt er zombies. En dan heb je Bookwalker, dat was vroeger een beetje een nietsnut die alleen cultfilmpjes zat te kijken en te gamen. Die ontplooit zich nu tot een ware zombie- en Raiders-killer. Hij redt op een gegeven moment twee meisjes die worden lastiggevallen door Raiders. Vanaf dat moment trekken ze samen op.”

Hoe lang gaat de film worden?

“We hadden geschat op dertig minuten, maar de editor denkt dat we een langspeler gaan hebben van zeventig minuten. Dat is nog niet zeker, maar de kans zit erin. Ik denk dat we zeker over het half uur gaan zitten.”

Wie speelt de hoofdrol?

“Evert Daemers. Die maakt zelf ook no budget films. Je kunt zijn BAS-films op YouTube vinden. Hij is auditie komen doen. Ik heb hem direct aangenomen, want hij is Bookwalker helemaal. Er hebben heel veel mensen aan de film meegewerkt. Zo’n 8 a 12 crewleden en heel veel acteurs en figuranten.”

Je noemde in een eerder intervidew met Schokkend Nieuws THE DEAD NEXT DOOR, TURBO KID en PLANET TERROR als inspiratie. Ik hoef dus niet te vragen wat de soundtrack wordt?

“Eighties synth!”

Wie doet de make-up effecten?

“Die doe ik zelf, met mijn vriendin Inge Vanleene. We hebben ook nog iemand ingehuurd uit Nederland. Eugene LeClerq, die heeft nog aan THE WALKING DEAD meegewerkt. Soms waren er zes of zeven zombies nodig en dat is ontzettend veel werk. Je doet er een uur, twee uur over om een goede zombie te maken. Als ik dat allemaal zelf had moeten doen, was het acht uur voordat we konden filmen, snap je?”

Nog goede stunts gedaan?

“Jazeker! Captain Catastrophy speelt een brandende zombie. We hebben schoon beelden daarvan. Ik heb toen nog drie grote tonnen met water van mijn huis naar de set moeten brengen, voor die te kunnen blussen moest er brand komen. Er was daar droog gras en van alles. Nachtscène. En dan zegt Bookwalker in de film: ‘That’s the hottest zombies I’ve ever seen! Hahaha!”

Er is, in goede exploitation-traditie, nog heel veel dubbing te doen (`Iedereen moet terugkomen naar de studie omdat er veel te veel lawaai is van auto’s en vliegtuigen en zo.` en er worden nog additionele scenes geschoten maar ZOMBIES FROM SECTOR 9 verschijnt als het goed is in 2018.

Officiele Facebook-pagina

14 juni 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!