WCS comic
WCS comic
Nederhorror & scifi
20 mei 2020

Worst Case Scenario verstript!

WCS comic CROWDFUNDING | Goed nieuws voor de fans van WORST CASE SCENARIO: Richard Raaphorst werkt aan een graphic novel en artbook!

WORST CASE SCENARIO is een van de beruchtste voorbeelden van een zombiefilm die, door allerlei productionele problemen, tóch niet tot leven kwam. Bart Oosterhoorn, Fir Suidema en Richard Raaphort lanceerden het concept van Nazi-zombies vs. Nederlandse voetbalhooligans in 2002. Raaphorst zou gaan regisseren en leverde de zombiedesigns. Brian Yuzna (BEYOND RE-ANIMATOR, THE DENTIST) omarmde het project en er werd een scenario geschreven door Oosterhoorn en Miguel Tejada-Flores. Helaas, het leidde allemaal nergens toe – ondanks het enthousiasme van de fans en de twee fantastische trailers.

Helemaal doodgeboren was het kindje gelukkig niet, want Raaphorst produceerde een enorme hoeveelheid tekeningen en ontwerpen voor zijn bizarre creaturen. Bovendien verblijdde hij de wereld in 2013 met FRANKENSTEIN’S ARMY. Het Nederlandse Unreal FX bracht zijn ontwerpen tot leven. De fans waren dol op The Matchstick Man, Propellerhead, Mosquito, Machete, Dragger en de T35. Bekijk hier nog eens de trailer van FRANKENSTEIN’S ARMY en het verslag van ons setbezoek in 2012.

En nu kunnen we ons dus verheugen op de WORST CASE SCENARIO graphic novel! Vandaag, 20 mei, start de crowdfundingscampagne op kickstarter.com. Raaphorst vraagt je hulp bij het maken van twee versies. Doneer en zorg dat je ze niet misloopt. De oplage is zeer beperkt en er zijn mooie goodies!

  • Er komt een graphic novel softcover van 32 pagina’s met een cover-illustratie van Romano Molenaar (Storm, Roodhaar). Het binnenwerk is van Richard Raaphorst.
  • Én er komt een luxe hardcover artboek editie van 52 pagina’s met de strip, heel veel concept art en een voorwoord door Brian Yuzna.

Niets ten nadele van Molenaar of Yuzna, maar je steunt dit natuurlijk vanwege het oogstrelende tekenwerk van Richard Raaphorst. De grafische vormgeving is in handen van Jurriaan Verdoold en het verhaal werd geschreven door Eron Sheean (ERRORS OF THE HUMAN BODY). ‘De graphic novel is niet het script van de film,’ legt Raaphorst desgevraagd uit. ‘Het is een spin-off en vertelt het verhaal van de twee kinderen uit de tweede trailer. Ook de scène van de eerste trailer komt in de strip voor. Als het goed gaat wil ik in totaal drie uitgaves maken met elk een afgerond verhaal binnen het WCS universum.’

Meer aanmoediging lijkt ons overbodig. Haast je naar Kickstarter.com en doneer!

WCS Comic page

 Meer moois zien? Bekijk ook de Facebook-pagina en het Instagramaccount van de Worst Case Scenario Community!

 

 

20 mei 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!