tukkerzombies
tukkerzombies
Nederhorror & scifi
19 januari 2012

Tukker Zombies op dvd

tukkerzombiesTUKKER ZOMBIES, het filmdebuut van Frank Schonewille, is nu ook verkrijgbaar op dvd. Met vele extra’s.

Schonewille is programmeur van het B-Movie, Underground & Trash Film Festival, waar de korte film vorig jaar in première ging. In TUKKER ZOMBIES wekt een boer per ongeluk de doden tot leven met zijn zelfverbouwde wiet. De zombies laven zich eerst aan de drugs, maar gaan al snel over op mensenvlees. ‘Ik had al jaren het plan een eigen film te maken,’ vertelde de filmmaker Schokkend Nieuws in augustus. ‘Het idee was oorspronkelijk een soort parodie op THE A-TEAM, met zombies. Uiteindelijk is dat veranderd in het huidige concept, maar het zou nog steeds kunnen uitgroeien tot een prequel op ‘The Z-team’.’

Schonewille komt uit Almelo, sprak de voice-over van TUKKER ZOMBIES in onvervalst dialect in en neemt in de 21 minuten die de film duurt alle clichés op de hak die er over Twente bestaan. Stonede, onverstaanbare en mensetende Tukkers; randstedelingen hebben weer een reden om niet voorbij Utrecht te komen.

Of om op veilige afstand toe te kijken. Want al is TUKKER ZOMBIES een absolute no-budgetproductie zonder professionele cast of crew, op de tweede schijf met bonusmateriaal spat het enthousiasme er vanaf. De film is tegen een kleine bijdrage te verkrijgen via Facebook.

www.facebook.com/tukkerzombies

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!