start-picture-film-strip
start-picture-film-strip
Nederhorror & scifi
14 januari 2013

Time Capsule Award 2013

start-picture-film-strip

Net als vorig jaar is het Imagine Film Festival weer op zoek naar creatieve filmmakers die een ijzersterke trailer voor het festival kunnen maken. Nieuw is, dat de winnende trailer in maart in ruim twintig bioscopen te zien zal zijn!

Het Imagine Film Festival, van 10 t/m 17 april 2013 in EYE, Amsterdam, daagt iedereen uit om een festivaltrailer te maken van niet meer dan 30 seconden. De beste trailer wordt beloond met de Time Capsule Award. Bekijk onderaan deze pagina  de winnende filmpjes van 2010, 2011 en 2012.

Ook dit jaar is de inhoud weer geheel aan jou, maar bedenk dat Imagine een festival is voor de Fantastische Film, met aandacht voor horror, fantasy, science-fiction, anime, cult en documentaires; dat de trailer voor een algemeen publiek toegankelijk moet zijn (“Hij mag,” aldus het persbericht, “op YouTube niet achter het filter voor volwassenen belanden.”) en dat de laatste drie seconden bestemd zijn voor een stilstaand beeld met het logo en de festivaldata.

Op de website van Imagine vind je alle details. Je mag je filmpje op alle resoluties en formaten maken, maar voor de beste projectiekwaliteit gebruik je een minimale resolutie van 1080p tot maximaal 2k. Minimaal stereo audio met een sample rate van ten minste 48 khz en een bitdiepte van 24-bit. Container van het (video)materiaal mag een opvolgende TIFF-sequence, .mov of .mxf zijn. Codec in volgorde van voorkeur Uncompressed, JPEG-2000, ProRes-422-HQ of XDCAM-HD422, Animation Quicktime. Wie hierover nog vragen heeft kan die stellen aan info@imaginefilmfestival.nl o.v.v. ‘Time Capsule Specs’.

Hoe doe je mee? Plaats jouw Imagine trailer op YouTube met de tags ‘Imagine Film Festival 2013’ en stuur de URL, jouw naam en contactgegevens naar timecapsule@imaginefilmfestival.nl. De deadline is vrijdag 1 maart 2013.

De inzendingen worden vanaf begin maart op de website en de Facebookpagina van Imagine geplaatst. Een jury kiest drie filmpjes die vanaf eind maart in ruim twintig bioscopen en filmtheaters vertoond worden. Tijdens het festival zijn ze ook op de doeken van EYE te zien. Uit deze drie wordt door het publiek één winnaar gekozen, die er op de slotavond van het festival vandoor gaat met de fel begeerde Time Capsule Award die, net als de afgelopen drie jaar, gemaakt werd door Thijs Ouwehand.

Time Capsule 2010

Time Capsule 2011
 

Time Capsule 2012
 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!