red lights
red lights
Nieuws
13 januari 2013

Deze week op dvd en blu-ray

red lightsTijdens de feestdagen was het even erg rustig wat betreft nieuwe genrereleases, maar vorige week verschenen de eerste titels van het nieuwe jaar.

KILL LIST (Cinéart, 7 januari) is de tweede speelfilm van regisseur Ben Wheatley, die in 2009 debuteerde met het alom geprezen DOWN TERRACE, dat hij in slechts acht dagen opnam. In KILL LIST krijgen de werkloze Jay en zijn vriend Gal van een mysterieuze man, ‘The Client’, werk aangeboden als huurmoordenaar. “KILL LIST is een intelligente Britse horrorfilm die zich niet zomaar in een hokje laat plaatsen”, schreef Marjan Westbroek in haar recensie in Schokkend Nieuws #98. “Die onvoorspelbaarheid maakt KILL LIST een fascinerende en tegelijkertijd vaak ongemakkelijke film.”

Ook een beetje ongemakkelijk, maar dan om andere redenen is RED LIGHTS (Dutch FilmWorks, 8 januari) van Rodrigo Cortés (BURIED). Sigourney Weaver en Cillian Murphy spelen universitaire onderzoekers die gespecialiseerd zijn in het verklaren, of liever gezegd ontkrachten, van bovennatuurlijke verschijnselen. De boel wordt op scherp gezet wanneer helderziende lepelbuiger Simon Silver (Robert DeNiro) besluit een comeback te maken. Recensent Lieuwe van Albada; “Met de voor de zoveelste keer op de automatische piloot spelende Robert De Niro heeft de film een bad guy die ongeveer even eng is als een pasgeboren puppy. […] Ook het narratief van de film doet rommelig aan.” Toch heeft de film volgens Lieuwe ook wel wat goeds te bieden. Wat dat is, kan je hier lezen.

ATM (Dutch FilmWorks, 8 januari) speelt zich grotendeels af op één locatie: het hokje van een pinautomaat. Drie mensen worden tijdens het pinnen belaagd door een enge man in een parka. “Het idee is de droom van iedere low-budget filmproducent en de nachtmerrie van iedereen die wel eens ’s nachts geld pint”, schreef recensent Barend de Voogd. “Goed te verkopen concepten als ATM geven beginnend regisseurs als David Brooks een kans op wereldwijde distributie en bieden een platform aan jonge acteurs.” Of Brooks deze kans ook goed benut heeft, kan je lezen in de recensie die Barend schreef ten tijde van de bioscooprelease.

Tenslotte: ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER (Fox, 8 januari), gebaseerd op de gelijknamige cultroman van Seth Grahame-Smith. “Goede verhaalideeën zijn meestal in een paar woorden samen te vatten: ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER. Mooi, maar dan?”, vroeg recesent Barend de Voogd zich af. “De vervlechting van horrorfictie met de welbekende historische feiten maakte de roman bijzonder, maar zorgde ook voor voorspelbaarheid. “Verstandig dus, dat Grahame-Smith in het scenario […] een aantal zaken anders aanpakt.” De volledige recensie lees je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!