Logo Xanga
Logo Xanga
Nederhorror & scifi
4 september 2017

Steun Xangadix Lives!

Logo Xanga CROWDFUNDING | “Het is net een griezelfilm… maar dan echt!” Liefhebbers van klassieke Nederhorror, opgelet: XANGADIX LIVES!, de documentaire over het ontstaan van DE JOHNSONS, is bijna klaar – maar kan nog je steun gebruiken!

XANGADIX LIVES is het liefdeswerk van Bram Roza en Yfke van Berckelaer – twee namen die de oplettende Schokkend Nieuws-lezer bekend zullen voorkomen. Met hun documentaire, die op zaterdag 4 november in première gaat, bewijzen ze eer aan een van de vreemdste en origineelste Nederlandse horrorfilms, die dit jaar precies 25 jaar geleden gemaakt werd.

Bram Roza was acht toen hij DE JOHNSONS op televisie zag. “Stiekem sloop ik met mijn broertjes de trap af en we verschansten ons achter de bank. (…) Het was mijn eerste horrorfilm en heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt.” Het ook was nogal wat in 1992: DE JOHNSONS werd gemaakt door Rudolf van den Berg – die nu bepaald geen reputatie had als horrorregisseur – en ging over een moordlustige zevenling in de Biesbosch, over de maan, de duivelse godheid Xangadix en over bloed… heel veel bloed. De film had een zeer tumultueuze ontstaansgeschiedenis, maar in de hoofdrollen zagen we toch maar mooi Kenneth Herdigein, Esmée de la Bretonière en Monique van de Ven!

Bram en Yfke filmden in Nederland en de Verenigde Staten en haalden bijna alle hoofdrolspelers voor hun camera voor een van de vreemdste making off verhalen ooit. House of Netherhorror produceert de film en Schokkend Nieuws brengt voorafgaand (eerste week oktober) een special uit over DE JOHNSONS.

Yfke: “XANGADIX LIVES! is een documentaire van en voor de fans. Het is een geweldig stuk Nederlandse filmgeschiedenis. We hopen dat jullie hem net zo leuk gaan vinden als wij het vonden om hem te maken.”

Bram en Yfke zijn vandaag een campagne gestart op Cinecrowd. “Ter ere van de 25ste verjaardag van DE JOHNSONS willen we op zaterdag 4 november 2017, tijdens het Rotterdamned Film Festival, een speciale jubileumvoorstelling organiseren in aanwezigheid van de oorspronkelijke cast en crew. Bij die gelegenheid zal XANGADIX LIVES! ook in première gaan. De voorstelling vindt plaats in KINO in Rotterdam, de stad waar DE JOHNSONS zich afspeelt!” Op 13 november is de double bill ook te zien in Amsterdam. “Tevens is het plan om aan deze voorstellingen een mini-expositie over DE JOHNSONS te koppelen, met originele tekeningen, scripts en rekwisieten (waaronder Xangadix zelf!).”

Daarvoor, en natuurlijk ook om de documentaire goed af te kunnen maken, hebben Bram en Yfke nog hulp nodig. Vind je THE JOHNSONS ook te gek? Wil je meer Nederhorror? Steun XANGADIX LIVES!

Er zijn een hoop fantastische beloningen voor de donateurs, waaronder natuurlijk de kans om aanwezig te zijn tijdens de bijzondere jubileumscreening van DE JOHNSONS en de première van XANGADIX LIVES!

Xangadix zegt: Doneren nu!

mt_ignore: Xangadix Johnsons

4 september 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!