Rekindle
Rekindle
Nederhorror & scifi
4 april 2017

Steun Rekindle!

Rekindle NEDERLANDSE SCIFI | Gisteravond is, met een groot feest in Amsterdam-Noord, de Kickstarter-campagne van REKINDLE van start gegaan. Schokkend Nieuws sprak met Callum Stamp, de regisseur van wat hopelijk de volgende grote Nederlandse sciencefiction/fantasy-film wordt.

Mika (Stefanie Joosten) groeit alleen op in de koude woestenij van Chomii, waar de meedogenloze Royals de scepter zwaaien. Op een noodlottige dag wordt Mika ingelijfd door bandieten, die haar meevoeren in een intergalactische reis vol bizarre bondgenoten, gevaarlijke vijanden en wonderlijke werelden. Haar taak: iets heel waardevols stelen van de Royals.

“Het wordt een sciencefiction/fantasy-film voor alle leeftijden,’ vertelt regisseur Callum Stamp. ‘Een beetje STAR WARS, een beetje Robin Hood, een beetje OCEAN’S ELEVEN en vooral ook een beetje GAME OF THRONES. We hebben heel moderne dingen als ruimteschepen en lasers, maar de setting is Middeleeuws. Kastelen, ridders… maar dan in een modern jasje.”

Wat was de inspiratie voor REKINDLE?

“Dit is in essentie het verhaal van hoe ik van het platteland naar de grote stad verhuisde. [Callum groeide op in Hippolytushoef, in de buurt van Den Helder.] Het is best bizar dat je een sciencefictionfilm maakt met lasers en alles, die in de kern gaat over iets heel menselijks. Mika groeit op in een vluchtelingenkamp, ze heeft eigenlijk niemand in het leven. Voor mij is dat het allerbelangrijkste: een echt, geloofwaardig vrouwelijk personage introduceren.”
“In 2015 regisseerde ik mijn eerste film, DROMERS, dat was een soort comedy road movie. Toen ik die af had, dacht ik: wow, ik ben nu 25 jaar en ik heb dit voor elkaar weten te krijgen zonder regie-opleiding – ik ben van origine animator en striptekenaar. Verhalen vertellen, dat kan ik wel, maar ik heb van DROMERS geleerd hoe ik dat moet doen met zo´n grote filmcrew. Ik dacht: nu wordt het tijd voor die gedroomde, gigantische sciencefiction/fantasy-film. Het script was na een half jaar af. Sindsdien heb ik eigenlijk alleen lopen knallen om ervoor te zorgen dat we dit ook echt kunnen gaan doen.”


Tijdens de Comic-Con in Ahoy Rotterdam liet je al wat materiaal zien. Nu is er dus de Kickstarter-trailer.

“Wij hebben er twee, drie maanden keihard aan gewerkt. We hebben in Kootwijkerzand gefilmd. Heel veel wide shots, waarvan dan de achtergrond moet worden weg geschilderd, heel veel vuureffecten. Wouter van Gestel van Anillusion is onze vfx supervisor. Hij zet alles goed op in de studio of op de set, waarna Danny Brown in Londen, echt een ontzettend getalenteerde jongen, de vfx doet. We hebben nu al een crew bij elkaar van bijna driehonderd mensen, allemaal vrijwilligers. Van orkestmuzikanten tot cameraman. Echt bizar. Er is in Nederland nog geen vergelijkbare bioscoopfilm gemaakt.”

De Kickstarter-campagne begint vandaag. Wat is het doel?

“Keihard knallen om binnen dertig dagen die 100.000 euro binnen te halen! We hebben al wat private investeerders, wat fondsen, maar Kickstarter is hét platform als je een Engelstalige productie als REKINDLE wilt lanceren. De planning is om rond de zomer het budget rond te hebben. Volgend jaar filmen en postproductie en dan waarschijnlijk de release van de film in 2019.”
“We zetten op Kickstarter in op een bedrag dat we denken dat realistisch is. REKINDLE gaat ook heel veel met sponsorships werken. De trailer is bijvoorbeeld geschoten met de hulp van een sponsor, met dezelfde camera waarop ook A STAR WARS STORY: ROGUE ONE is gedraaid. Al het licht, alle geluid; dat wordt allemaal gesponsord. We zijn best optimistisch over de Kickstarter-campagne. Elke donatie, groot of klein, daar krijgen de fans iets voor terug: een T-shirt, een uitnodiging voor de première of zelfs een rolletje in de film.”

De hoofdrol in REKINDLE wordt gespeeld door Stefanie Joosten. Gamers kennen de 27-jarige Limburgse misschien als Quiet, een Lara Croft-achtig personage in Metal Gear Solid V. Hoe ben je aan haar gekomen?

“Ik ben een heel groot gamer. Mijn broer had Stephanie een keer op een ComicCon geïnterviewd, een aantal jaar geleden. Toen we de audities aan het voorbereiden waren vroeg hij: Is het niet wat om Stephanie te vragen? Goed, berichtje gestuurd. Meteen dezelfde dag antwoordde haar management: Stephanie vliegt vanavond naar Tokio, maar ze is nu in Amsterdam. We spraken dus meteen af in de Openbare Bibliotheek. Ik heb de film gepitcht en zij begon meteen ideeën met mij uit te wisselen over de film en de personages. Het klikte heel goed. We hebben de audities uiteindelijk in het Mediacollege in Amsterdam gehouden, waar ik gestudeerd heb. We hebben meer dan veertig mensen gezien en ook video-audities gedaan. Zij heeft ‘m uiteindelijk ingeskypet vanuit Japan. We hadden een hele sterke top vijf, maar Stefanie heeft het echt gecrasht. Ze staat op het niveau van een Carice van Houten, maar dan in de videogamewereld. Ze woont in Japan. Dat het allemaal kan, qua agenda’s, is heel stoer.”

Benieuwd geworden? REKINDLE steunen? Dat kan hier op Kickstarter.

4 april 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!